La Vanguardia (Català)

El Circuit i Liberty Media ultimen la renovació per un any de la fórmula 1

- CARLOS RUIZ

La Generalita­t i Liberty Media, empresa gestora de la fórmula 1, estan a prop de tancar un acord perquè el gran circ de l’automobili­sme continuï un any més al Circuit de Barcelona-Catalunya. L’Executiu català pretenia segellar un vincle de dues temporades, però l’actual situació sanitària ha impedit que es plantegés un contracte més llarg. Abans de la pandèmia el Govern aspirava a una renovació de tres a cinc anys.

L’agost del 2019 es va renovar la presència de la fórmula 1 a Montmeló per una temporada i posteriorm­ent es van matisar els termes de l’acord per culpa de la Covid-19. A causa de l’excepciona­l escenari, sense públic a les grades, aquest any la Generalita­t no va haver de pagar el cànon habitual i Liberty Media va abonar un milió d’euros al Circuit per l’organitzac­ió del GP d’Espanya, celebrat el 16 d’agost amb triomf del campió Lewis Hamilton.

En principi, el nou contracte estipularà el pagament de 25 milions d’euros del cànon a Liberty Media amb la previsió que els espectador­s puguin tornar al Circuit. Una circumstàn­cia que dependrà de l’evolució de la pandèmia. En aquest curs, que es tancarà el 13 de desembre a Abu Dhabi, alguns

31 ANYS D’F-1 A MONTMELÓ La Generalita­t pretenia que l’acord fos per dos anys, però no ha estat possible per la situació sanitària

circuits han acollit aficionats, però molt per sota de l’aforament màxim per poder respectar la distància social. Si les negociacio­ns no es torcen, Liberty Media anunciarà oficialmen­t l’acord els pròxims dies. En aquest supòsit, el Circuit celebrarà 31 anys de relació amb la Fórmula 1, que va aterrar per primera vegada al traçat català el setembre del 1991, pocs dies després de la seva inauguraci­ó.

Pel que fa al Circuit, la situació econòmica és delicada, amb pèrdues l’últim any, i a escala institucio­nal els últims mesos han estat convulsos per la inesperada dimissió al setembre de la presidenta Maria Teixidor. El seu lloc el va ocupar Ramon Tremosa, que està sent un dels encarregat­s de portar a bon port les negociacio­ns amb l’empresa dirigida per Chase Carey. “Vaig decidir assumir la presidènci­a per garantir l’F-1”, va explicar en una recent entrevista a La Vanguardia el conseller d’Empresa i Coneixemen­t sobre el futur del Circuit, “una infraestru­ctura estratègic­a per a Catalunya” que genera un impacte econòmic de més de 300 milions d’euros.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain