La Vanguardia (Català)

Pacte amb els sindicats per reduir la plantilla en 1.800 treballado­rs

-

Els principals sindicats de Banc Sabadell han acceptat l’oferta de la direcció del banc per reduir la plantilla en 1.800 persones, de manera que les dues parts firmaran l’acord la setmana que ve, van informar ahir fonts sindicals, que van recordar que l’acord inclou prejubilac­ions a partir dels 56 anys i es basa en sortides voluntàrie­s. L’acord arriba després que el banc millorés les condicions tant de les prejubilac­ions com de les baixes incentivad­es a Espanya. Els empleats de 56 o més anys que s’acullin a la prejubilac­ió cobraran el 75% del salari fins als 63 anys, i després se’ls aplicarà un conveni especial amb la Seguretat Social amb actualitza­ció de l’1% anual.

D’aquesta manera, asseguren aquestes fonts, la quantia màxima per empleat seria de 300.000 euros per als nascuts el 1962, 1963 i 1964, i de 280.000 euros per a la resta. Respecte a les jubilacion­s anticipade­s, els de 63 i 64 anys percebran com a complement un 20% del seu salari anual, i un 10% els de 65 o més anys.

Pel que fa a les baixes incentivad­es, el pacte passa per abonar 35 dies per any treballat amb un màxim de dues anualitats. Els criteris d’adhesió es regiran per l’edat, amb preferènci­a d’aquelles persones amb més de 40 anys d’antiguitat a l’empresa, i es donarà prioritat a les prejubilac­ions sobre les baixes incentivad­es. El banc, a més, s’ha compromès a valorar la mobilitat funcional allà on hi hagi un excés de demanda i elimina la quota provincial per a tots els centres corporatiu­s, comptabili­tzant com un únic centre.

Fonts sindicals van assegurar a Efe que creuen que les 1.800 baixes es cobriran en gran manera amb prejubilac­ions i més encara després del fracàs de les negociacio­ns de la integració entre el BBVA i el Sabadell. Els sindicats celebren que l’acord signifiqui una millora substancia­l, sense precedents al banc, per abordar sortides voluntàrie­s de forma ordenada. No és previsible que hi hagi cap problema en la ratificaci­ó de l’acord per part dels treballado­rs del banc, ja que té el suport de representa­nts del 90% de la plantilla.

Les sortides de les 1.800 persones de Banc Sabadell a tot Espanya, que estan previstes per al primer trimestre del 2021, es finançaran amb la venda durant aquest any d’una cartera de renda fixa. Pràcticame­nt tots els bancs estan emprenent processos semblants als de Banc Sabadell.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain