La Vanguardia (Català)

Elegits per la SEPI

Toda & Nel·lo assessorar­à l’Estat en la gestió del fons de solvència

-

El despatx barceloní Toda & Nel·lo, els socis fundadors del qual són Ignacio Toda i Ricard Nel·lo, ha fet un salt qualitatiu que li permet situar-se entre les grans firmes del país. Fa unes setmanes, la Societat Estatal de Participac­ions Industrial­s (SEPI) va fer pública la llista de 40 companyies –20 despatxos d’advocats i 20 consultore­s més i firmes d’assessoram­ent financer– que havien aconseguit més puntuació per ajudar l’ens públic en la gestió del Fons de Suport a la Solvència d’Empreses Estratègiq­ues.

Aquest fons, creat pel Govern central al juliol, és l’instrument a través del qual es faran arribar 10.000 milions a les empreses clau del país o d’una comunitat autònoma o un sector determinat per enfortir els recursos propis a través de préstecs participat­ius o deute subordinat. Els 40 assessors ajudaran la SEPI a validar les peticions de les empreses, les seves necessitat­s financeres i els plans de viabilitat per intentar garantir un ús eficient dels recursos públics.

Per a Toda & Nel·lo, que compta amb 14 socis i oficines a Barcelona i Madrid, haver estat elegit per la SEPI suposa una fita en la seva història. “Estem molt gratament sorpresos i orgullosos per haver obtingut la màxima nota, 100 punts, i ara esperem amb il·lusió que es comencin a tramitar les peticions de les empreses”, assegura Ignacio Toda.

Fundat el 1992, el despatx es defineix a si mateix com una firma d’advocats multidisci­plinària especialit­zada en l’assessoram­ent jurídic i defensa legal d’empreses i persones, tant en l’àmbit públic com privat. Toda & Nel·lo disposa de 14 socis i una facturació que l’any passat va superar els 8 milions d’euros.

No obstant això, en el procés de la SEPI les exigències per optar a la licitació eren molt exigents i incloïen comptar amb ingressos mínims de 15 milions anuals, a més de disposar, òbviament, dels equips d’advocats suficients –i qualificat­s– per portar a cap aquesta feina. Després de presentar nova documentac­ió aquesta setmana, els 40 despatxos esperen ara l’adjudicaci­ó definitiva.

Però el més difícil ja està fet. Toda & Nel·lo es va presentar a la licitació juntament amb Marimón Abogados, que tenia la mateixa necessitat de buscar un company de viatge per optar al concurs. “Ens hem trobat en operacions en les quals cadascú assessorav­a la part contrària i la nostra sintonia és total”, assegura Toda, amb l’exemple de la venda de Freixenet a Henkell al cap, on la seva firma va assessorar la família venedora mentre Marimón ho feia amb la multinacio­nal alemanya.

Igual com Toda & Nel·lo, Marimón també disposa de 14 socis, repartits en el seu cas entre les oficines de Barcelona, Madrid i Sevilla. “Hem tingut interessos contraposa­ts, però, alhora, hem vist que coincidim en moltíssime­s coses i que hem estat capaços d’empatitzar sense deixar de defensar cada un els interessos dels seus clients”, explica Antonio Marimón, soci de la firma d’advocats.

El despatx aconseguei­x, en unió amb Marimón Abogados, el màxim de punts del concurs públic per a la SEPI

 ?? ÀLEX GARCIA ?? Ignacio Toda, de Toda & Nel·lo, amb Antonio Marimón, de Marimón Abogados
ÀLEX GARCIA Ignacio Toda, de Toda & Nel·lo, amb Antonio Marimón, de Marimón Abogados

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain