La Vanguardia (Català)

El líder del PSOE esgrimeix el partit com a garant de la unitat d’Espanya

-

abertzale després del final d’ETA.

Sánchez també va carregar contra el PP i Vox, i va demandar “unes dretes civilitzad­es i europees, no silvestres i trumpistes com desgraciad­ament estem veient”. I malgrat que Ciutadans ja es va despenjar del pacte pressupost­ari, va insistir a allargar la mà a la formació d’Inés Arrimadas. “No volem engrossir la foto de Colom, sinó reduir-la a la mínima expressió”, va advertir, amb referència a la protesta que va reunir en aquesta plaça madrilenya, en l’anterior legislatur­a, Cs amb el PP i Vox. “Rebem amb els braços oberts els qui abandonen el front de l’odi i de l’exclusió”.

“Som un partit que aspira a sumar voluntats, a unir el país, mai a dividir-lo. Impulsem un projecte en què tots tenen cabuda, sigui quin sigui el seu pensament i les seves idees. No aspirem a infondre temor, sinó confiança. No volem excloure, volem integrar, i per això detestem els vetos, els fronts, aspirem a la màxima unitat”, va defensar Sánchez.

I, davant les crítiques de veterans com Felipe González i Alfonso Guerra pels seus pactes amb partits independen­tistes, va concloure: “Estem continuant la millor tradició del PSOE”. “Ens inspirem en els ideals de l’esquerra i governem per a tots els espanyols”, va al·legar. “Sabem reivindica­r la memòria del partit mentre ens renovem i escoltem els canvis que ens demana el carrer”, va insistir davant els últims xocs registrats entre representa­nts del nou i el vell PSOE. “Som un partit que ha sobreviscu­t a la persecució i a l’exili, que no es rendeix ni tampoc defalleix, però també som un partit jove”, va subratllar. “L’únic que uneix a Espanya. Som més que un partit, som una manera d’estimar Espanya, de pensar Espanya, d’integrar Espanya”, va sentenciar.

I, amb referència a les renovades ofensives desplegade­s pel PP contra les seves iniciative­s, va defensar el seu projecte d’harmonitza­ció fiscal a les autonomies i la seva nova llei educativa. “Reclamem els esforços fiscals necessaris per prestar els serveis públics que proposem, no hi ha despesa sense ingrés”, va demandar. “Reconeixem tots els ciutadans els mateixos drets socials, visquin on visquin, i per això reclamem esforços fiscals semblants, visquin on visquin els contribuen­ts”, va insistir.

Davant la polèmica llei Celaá, va defensar la pluralitat lingüístic­a d’Espanya: “Tots els idiomes del nostre país són un actiu, no un llast com semblen ser per a d’altres formacions polítiques”. “Som lleials a la Constituci­ó, a tota ella, de principi a final. I com que som lleials, la defensarem a les verdes i a les madures”, va assegurar. I va reiterar les noves lleis previstes, com la de l’eutanàsia. “Les legislatur­es en les quals governem els socialiste­s no es compten en anys o en mesos, es compten pels drets que conquerim”, va comprometr­e.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain