La Vanguardia (Català)

Per què subscriure-s’hi

- Joel Albarrán defensor@lavanguard­ia.es

Fa anys que llegeixo la seva edició digital, visc a l’estranger i em sembla un dels millors diaris del país”, ens felicitava Maria Angel des de Londres fa uns dies. En el seu missatge, afegia: “Els diaris són com els nostres millors amics, els escollim i els portem amb nosaltres a tot arreu. La Vanguardia és la meva millor amiga! Llavors, per què hi he de renunciar?”. Angel, evidentmen­t, pot continuar llegint aquest diari sempre que vulgui, però acabava de descobrir que des de fa unes setmanes sol·licitem als que consulten moltes notícies al mes que es facin subscripto­rs digitals. La subscripci­ó a l’edició impresa, per la seva banda, ja porta inclòs l’accés a totes les informacio­ns, opinions i serveis del web.

El canvi es va anunciar el diumenge 4 d’octubre amb un article titulat “La Vanguardia llança el seu model de subscripci­ó digital”, en el qual s’explicaven tots els detalls, però ella no és l’única sorpresa. “Soc català, visc a Amèrica fa més d’una dècada i sempre he estat un gran lector seu per la meva única via possible: internet”, exposa Carlos Pol, que també expressa el seu desacord. Altres lectors han escrit amb arguments similars: elogiant la qualitat de La

La nova subscripci­ó digital sorprèn alguns lectors però és la via per mantenir l’aliança amb el millor periodisme

Vanguardia i relatant com forma part de la seva vida, però mostrant la seva decepció davant la mesura.

Javier Martínez, que com a Chief Digital Officer de La Vanguardia ha liderat el desenvolup­ament del model de subscripci­ó digital i vetlla perquè la implantaci­ó sigui un èxit, explica que la mesura s’ha pres precisamen­t perquè el diari continuï estant a l’altura de la confiança que hi dipositen els lectors i s’emmarca dins de l’evolució de les grans capçaleres del món. “El nou escenari és més exigent, cal fer més vídeos, infografie­s interactiv­es, podcast... Si volem fer el pas endavant que ens demanen els lectors necessitem nous perfils profession­als, noves eines. I per fer-ho al nivell de La Vanguardia no hi ha cap altre camí”, recalca. Als lectors que encara dubten confiem convèncer-los amb el nostre millor argument: més i millor periodisme.

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain