La Vanguardia (Català)

Setmana 13: Restauraci­ó i cultura. Restriccio­ns i anul·lacions. Reapareix el doctor Argimon per calmar el moment, una cantant amb un futur esplendoró­s i, esclar, la mort de Maradona

- Jordi Basté

DILLUNS Marc Ribas

Confesso que una de les sorpresa gastronòmi­ques de l’any (abans de la pandèmia) va ser el Panot, el restaurant que el cuiner mediàtic Marc Ribas regenta a l’Hotel Casa Fuster, a Barcelona. Gran descobrime­nt. Ara bé, quan en Marc arriba a RAC1 em deixa anar la mala notícia. Abandona el Casa Fuster perquè no se sap quan reobrirà. Està buscant local per traslladar-lo, i això és fantàstic. Serà després de festes, i amb el mateix nom, Panot. Parlem del seu nou llibre i del seu èxit a TV3, amb tot el que fa mentre prepara el número 1.000 del Cuines a la tele. Li pregunto si té recepta per a aquesta efemèride i em diu que no. Li explico que gràcies a una de seva combinada amb una de la meva sogra aconseguei­xo uns fideus de bandera. I em diu: “Mira, al programa 1.000 prepararé uns fideus”.

DIMARTS Àlex Casanovas

Diumenge vaig parlar per telèfon amb l’actor Àlex Casanovas, president de l’Associació d’Actors i Directors de Teatre de Catalunya. Un home excepciona­l amb qui vaig estar comentant la situació deplorable del teatre en pandèmia. Només faltava que el confinamen­t municipal prohibís el moviment per moure’s entre pobles i/o ciutats per anar a veure una obra. L’entrevisto i, per exemple, m’explica un dels problemes del moment, el Temporada Alta de Girona, un festival on gent de tot el territori es desplaça per veure teatre del bo. No serà possible pel confinamen­t. Se senten desemparat­s i penso en els grans teatres d’enorme capacitat que no poden ni tan sols obrir: per exemple el Tívoli o el Gran Teatre del Liceu. (Aviat) vindran temps millors.

DIMECRES Josep Maria Argimon

Aquest matí tots els mitjans es fan ressò de les paraules que ahir va dir a RAC1 el secretari de Salut Pública, un comunicado­r de primer nivell. La conversa dura una hora i sempre ho remata tot fent servir el condiciona­l, com ha de ser. Un optimisme molt moderat. Al final de l’entrevista xerrem de tot una estona aprofitant la publicitat i explica que havia estat jugador de bàsquet de l’Espanyol i de l’AES dels Jesuïtes de l’escola Sant Ignasi de Barcelona. Li pregunto, per la seva alçada, si jugava de pivot, i em diu que no, que era aler, però que no va destacar mai. Segueix el futbol, però bàsicament li agrada el bàsquet del Barça i aquesta temporada té moltes esperances amb Sarunas Jasikevici­us al capdavant de l’equip.

DIJOUS Nathy Peluso

Fa set dies estava cantant en els Grammy llatins a Miami. Avui és a l’estudi d’El món a RAC1 i el que primer sorprèn són les seves inacabable­s ungles. Peluso presenta Calambre, un disc ple de barreges de ritmes llatins, jazz i hip-hop. Una delícia de disc que ha captivat el col·laborador del programa Arnau Tordera, líder d’Obeses. Com cada setmana, Tordera analitza el secret de l’èxit d’una cançó internacio­nal. Avui ho fa amb una de Nathy Peluso, Sana sana. Són deu minuts que la Peluso va movent el cap sorpresa per aquella radiografi­a musical de la lletra i la música de la “seva” cançó. Al final deixa anar: “M’he enamorat”. Hores més tard rebem un missatge de la Peluso. Encara està en estat de xoc per l’exhibició d’anàlisi musical de l’Arnau.

DIVENDRES Diego Armando Maradona

Dijous va morir Maradona i aquest matí ens llevem amb les imatges esperpènti­ques del funeral del Pibe. Ens arriben àudios de seguidors radicals argentins que volen, literalmen­t, “matar” els treballado­rs de la funerària que es van fotografia­r amb el cadàver de Maradona. Tots bojos. Perill a l’Argentina. Ahir vam reunir coneguts de Maradona de la seva època barcelonin­a. Santi Nolla, Santi Segurola, Vero Brunatti, Rafel Nadal, Josep Martí i Pilar Calvo. La Pilar va conèixer l’argentí quan ella era molt jove, i especialme­nt el seu advocat, l’inclassifi­cable Jorge Cysterpill­er. També apareix Carlos Tusquets, president de la gestora, i Pepe Gutiérrez, a qui anys més tard torno a escoltar. Va ser un dels grans de la ràdio esportiva juntament amb José María García.

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain