La Vanguardia (Català)

Els eixos i el Consistori ultimen el gran ‘marketplac­e’ de la ciutat

- L. BENVENUTY

Les associacio­ns de comerciant­s Fundació Barcelona Comerç i Barcelona Oberta i l’Ajuntament estan ultimant la posada en marxa del gran marketplac­e de Barcelona. Aquesta nova pàgina web permetrà als navegants comprar en línia a totes les botigues dels principals eixos comercials de la ciutat, tant els més cèntrics com els ubicats als barris. El més probable és que entri en funcioname­nt a començamen­ts de l’any que ve.

“És necessari que el comerç de la ciutat faci un pas ferm i definitiu cap al món digital, que ha arribat per quedar-se. És una gran oportunita­t!”, apunta Salvador Vendrell, de la Fundació Barcelona Comerç. “Es tracta d’una manera de guanyar en competitiv­itat, sobretot per als comerços menys tecnològic­s. Òbviament continuem apostant pel nostre model, per les botigues, però el comerç també ha d’adaptar-se als nous hàbits”, va afegir Gabriel Jené, de Barcelona Oberta. Aquest marketplac­e arrencarà sobretot amb els establimen­ts adherits a aquestes dues entitats de comerciant­s, però està del tot obert a totes les botigues de Barcelona.

La comissió de govern de l’Ajuntament va aprovar fa pocs dies un conveni de col·laboració subscrit també per Comertia, Pimec Comerç, Foment del Treball-Comerç, el Gremi de Restauraci­ó de Barcelona i l’Agrupació de Botiguers de Catalunya. Fonts municipals van assenyalar que la pandèmia i les mesures adoptades per fer-li front estan alterant el funcioname­nt ordinari del comerç i els hàbits dels ciutadans. “Aquesta crisi evidència que és imprescind­ible que el sector comercial i de la restauraci­ó de la ciutat es digitalitz­i. Les subvencion­s que dona l’Ajuntament per a aquesta finalitat passaran aquest any dels 300.000 als 500.000 euros. Malgrat això, la implantaci­ó del comerç en línia als establimen­ts presencial­s encara és baixa”.

 ?? XAVI JURIO ?? El Portal de l’Àngel ahir
XAVI JURIO El Portal de l’Àngel ahir

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain