La Vanguardia (Català)

‘La Vanguardia’ és líder d’audiència i en temps de lectura a Espanya

El diari del Grup Godó ha aconseguit aquesta fita deu mesos aquest any

- PAU R. URQUIDI

En època de soroll i confusió La Vanguardia consolida el lideratge. Ho explicava Enric Juliana al suplement pels 50.000 números: “Una de les caracterís­tiques de La Vanguardia al llarg dels seus gairebé 140 anys d’història és la de guanyar nous lectors i subscripto­rs en els moments de torbació”. Té lògica: davant les fake news, falòrnies i missatges interessat­s des de les trinxeres ideològiqu­es, la ciutadania vol rigor, claredat i responsabi­litat. És aquí on La Vanguardia brilla amb més força.

La capçalera del Grup Godó lidera el rànquing de webs de notícies a Espanya al mes d’octubre, segons Comscore –el mesurador consensuat pel sector–. Amb aquest ja són deu mesos, l’últim any, que ocupa aquesta posició tan preuada. Gairebé 24,5 milions de lectors de tot Espanya confien en la proposta informativ­a de La Vanguardia. A Catalunya el lideratge es encara més clar, amb 190 milions de pàgines vistes. Un 73% de la població adulta catalana ha passat pel nostre web a l’octubre.

En pràcticame­nt totes les comunitats s’ocupa la primera posició i només es resisteix Madrid, on se situa a la vora del primer classifica­t, El Mundo. La Vanguardia és el diari de referència de l’Espanya plural, amb una visió descentral­itzada i calmada del país. Així com una victòria electoral no s’obté només guanyant a Madrid, un rànquing Comscore no es lidera aconseguin­t la primera posició només a Madrid. Espanya és plural, la capçalera del Grupo Godó representa aquests valors i els mesuradors d’audiència ho testifique­n.

El mateix mesurador també situa LaVanguard­ia com el mitjà que genera més temps de lectura per cada visita. És a dir, cada vegada que algú hi entra hi llegeix al voltant de tres minuts i mig. El Mundo i El País empaten a dos minuts i mig. El temps de lectura és el millor indicador de qualitat que hi ha a les redaccions.

Les claus del cas Mainat, de Toni Muñoz; Buchanan, la història del pitjor president de la història dels Estats Units, de Joaquín Luna, o l’entrevista a Sorogoyen després de l’estrena d’una de les sèries sorpresa de l’any, Antidistur­bios, són algunes de les notícies que més temps de lectura van generar. Respecte a les notícies que més lectors van reunir, la Covid19 s’emporta la palma: el tancament perimetral de Catalunya, com saber si és refredat o Covid19, o el testimoni dels conillets d’Índies humans de la vacuna de Moderna van reunir més de mig milió de lectors. També és de justícia reconèixer que el fenomen televisiu de l’any, La isla de las tentacione­s, va ser l’única capaç de rivalitzar en nombre de lectors amb la pandèmia. Necessitem vàlvules d’escapament.

Aconseguir aquestes fites no ha estat una tasca senzilla ni flor d’un dia. És el resultat d’un pla que va començar fa anys amb la intenció de convertir La Vanguardia en el gran referent a Espanya, i no només a Catalunya. Trencades les barreres de distribuci­ó del paper imprès, el digital permet portar la nostra proposta de valor a tots els racons de la geografia espanyola, i funciona.

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain