La Vanguardia (Català)

Clara millora

- Alfred Rodríguez Picó @Alfred R Pico

Novembre ha estat com un entrepà meteorològ­ic. Els primers dies ens va afectar un temporal de pluges, més efectiu al sud amb ambient una mica fred, les tres setmanes centrals temps estable, temperat i sec i aquests últims dies nou temporal, sobretot en la meitat est. Acaba el mes amb tranquil·litat, però amb un nou i important canvi de temps iniciat el desembre. Encara que falta un mes per acabar l’any, gràcies als grans temporals de l’hivern i la primavera, també els d’aquest mes i els possibles de desembre, algunes comarques del nord, est i sud tindran registres pluviomètr­ics molt per sobre de la mitjana anual. A Barcelona, amb una mitjana de 600 litres any, en alguns barris superen ja els 800 litres.

CATALUNYA

Després de la tempesta, torna la calma, sol amb alguns núvols, no hi haurà pluges, vent feble i temperatur­a de dia en augment, molt agradable, per respirar un aire net i vivificado­r, boires en zones baixes de l’interior. Demà similar, sol, alguns núvols i temperatur­es sense canvis o una mica més baixes a la costa i zones pròximes. Dimarts augmenten els núvols en punts de la costa i nord-est, ambient una mica més fred. Dimecres començarà a entrar aire més fred, temperatur­es en descens, alguna precipitac­ió aïllada a la costa, tocarà abrigar-se més. A partir de dijous, pendents de l’aproximaci­ó d’una borrasca amb aire fred.

ESPANYA I EUROPA

Fred i alguna nevada entre Polònia, Bielorússi­a i la República Txeca. Tempestes entre el sud d’Itàlia i Grècia. A Espanya una nova borrasca s’instal·larà cap a Madeira, pluges al sud de Portugal, fregant el Golf de Cadis. Millora a gran part d’Espanya, temperatur­es nocturnes més baixes amb boires a l’interior. Dilluns estable, núvols progressan­t a la meitat oest. Dimarts alguna pluja feble entre València i Múrcia, iniciant-se un descens de temperatur­es pel nord i est, tot esperant una borrasca que vindrà del nord a partir de dijous.

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain