La Vanguardia (Català)

Quina actriu va demanar a Al Pacino de casar-se i ell va dir que no estava preparat?

- NÚRIA ESCUR

Radiant, carismàtic­a, amb cabells blancs i molt d’estil, treia el son a diverses generacion­s i va aconseguir que sentíssim i riguéssim amb ella a Annie Hall. Dirigida per Woody Allen, la pel·lícula es va veure com un retrat de la seva relació amb l’actriu que ens ocupa. De fet Annie Hall està basada en ella perquè Hall és el seu cognom original.

Va néixer a Los Angeles la nit de Reis del 1946 i a la seva autobiogra­fia va confessar que experiment­ava una tendència a enamorar-se (o iniciar una relació sentimenta­l) cada que vegada que començava a rodar una pel·lícula.

Els seus primers anys amb Woody Allen van resultar màgics. S’entenien a la perfecció, brillaven, es burlaven junts de les mateixes coses i van construir, fins i tot, un argot molt propi que només ells eren capaços de desxifrar.

Després va arribar Warren Beatty, faldiller empedreït, i va sucumbir. “Impossible apartar la mirada d’ell, era bellíssim. No podia comprendre què estava fent amb un home com aquell. Un regal del cel”. N’hi va haver més, esclar, però podem obviar-los fins a arribar a Al Pacino. Ell va ocupar, intermiten­tment, durant més de vint anys, el cor i la ment de Diane Keaton. Es van conèixer al set d’El Padrino, als setanta, quan van triar Keaton per interpreta­r Kay Adams, la nòvia de Michael Corleone (interpreta­t per Al Pacino). Coppola havia descobert l’actriu a Lovers and other strangers ilava contractar, segons va dir, per la seva reputació d’excèntrica.

La química d’Al Pacino i Keaton en pantalla també funcionava a la vida real. “L’Al em va captivar, des del principi”, va escriure l’actriu. “Estava boja per ell; era hilarant, un conversado­r magnífic. Hi havia un aspecte d’ell que era com d’orfe perdut, com aquella classe de savi idiota boig”.

Va demanar a Al Pacino que es casessin, però a ell no li interessav­a i va contestar que no se sentia preparat. “L’Al no va ser mai meu del tot. Vaig passar vint anys perdent un home que no vaig tenir”.

Keaton, que es va mantenir soltera i va adoptar dos fills, diria que cadascun d’aquests actors: “Van ser l’home de la meva vida en cada moment. En Woody van ser els meus 20 anys; en Warren, els meus 30, i l’Al sempre hi va ser, als límits, entre els 30 i els 40”.

A Quan menys t’ho esperes un madur Jack Nicholson i un jove Keanu Reeves s’enamoren d’ella. A la vida real va passar això últim. Pel que fa a Nicholson, l’actriu va arribar a dir: “Un parell de cops, en aquell film, quan ens fèiem un petó, em vaig oblidar del guió”.

 ?? EVAN AGOSTINI / GTRES ?? L’actriu Diane Keaton
EVAN AGOSTINI / GTRES L’actriu Diane Keaton

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain