La Vanguardia (Català)

L’Alabès humilia el Madrid

L’equip de Zidane juga un dels pitjors partits de la temporada i només ha guanyat un punt dels últims nou

- CARLOS NOVO

El Madrid és incapaç de jugar dos bons partits seguits. El bon Madrid de Milà va donar pas a un altre d’horrible a Valdebebas contra un Alabès esforçat, que ja va ser capaç d’aconseguir un empat contra el Barcelona, però que es va animar contra els de Zidane, als quals van guanyar amb tota justícia i no va aconseguir una golejada d’escàndol perquè no va estar fi en la rematada i va malbaratar nombroses oportunita­ts.

La temporada està deixant un Madrid bipolar. Amb uns alts i baixos sorprenent­s més enllà dels jugadors que disposi Zidane o el rival que tingui al davant.

És difícil d’explicar per què canvia tant l’equip d’un dia per l’altre. El Madrid no ha tingut mai gaire continuïta­t en el seu joc aquesta temporada, però el nivell espantós d’ahir a la nit a Valdebebas estaria en un lloc destacat en el capítol dels horrors d’aquest curs. Cal remuntar-se al bany que li va donar el Cadis o el Xakhtar per trobar una cosa semblant. És veritat que Zidane tenia un batalló de lesionats: Benzema, Ramos i Valverde, sense anar gaire lluny, però l’onze semblava en teoria més fort que el que tan bé va rendir a Milà perquè al mig del camp hi havia Casemiro i només hi havia l’excepció de la tornada de Lucas Vázquez al lateral dret per la lesió de Carvajal i la sempre inquietant presència de Marcelo a l’esquerra per donar descans a Ferland Mendy.

L’Alabès no ha estat mai un equip fàcil de guanyar per al Madrid i venia de quatre partits sense perdre, preparat per resistir a força de patiment. El que no constava en el guió és que com va fer al seu dia el Cadis comencés el partit llançant-se a un furiós atac que va deixar glaçat el Madrid en una nit ja per si sola freda. Per primera vegada estava encesa la calefacció del Di Stéfano.

El quadre vitorià va fer bingo molt aviat. Al minut 4 l’àrbitre va assenyalar penal per mà incontesta­ble de Nacho, la pilota li va tocar el braç. Hi va haver poques protestes. El va marcar Lucas Pérez. El que és sorprenent és l’estadístic­a. Al Madrid, en tota la temporada passada, li van xiular dos penals en contra. En les últimes tres jornades de lliga li han marcat sis gols i els cinc primers han estat de penal. Tots a dins. I l’únic que va aturar Courtois es va fer repetir i també va acabar en gol.

El 0-1 tan aviat va deixar el Madrid estabornit, amb l’Alabès molt dominador i desafiador. La reacció blanca no va sorgir fins al minut 22, en què Hazard va demanar penal per una entrada de Duarte que ni Cordero Vega ni el VAR van veure com a tal, tot i que ho va semblar. Minuts després el belga va demanar el canvi, que es va retirar del terreny de joc lesionat i va entrar en lloc seu Rodrygo. Hazard té problemes a la cama dreta i avui serà sotmès a més proves. És la seva sisena lesió al Madrid.

Molt poc després l’Alabès podria haver sentenciat en una errada terrible de Kroos, que va calcular malament quan va sortir al tall i va permetre Lucas Pérez plantar-se davant de Courtois, que va posar una mà miraculosa per evitar el 0-2.

A partir d’aquí el Madrid es va espavilar, que va tancar l’Alabès a l’àrea els últims deu minuts del primer acte. Pacheco, el porter que més atura de la Lliga (un ex de la Fábrica), va evitar dues vegades el gol de Kroos, que va ser poc generós perquè tenia passada fàcil a Mariano sense ningú que marqués el davanter català.

El Madrid també va reclamar una altra acció que es va quedar sense càstig, una estirada de cabells de Laguardia a Marcelo dins de l’àrea.

Es podia pensar que la segona part començaria com va acabar la primera i tot i que el Madrid va sortir manaire, al minut cinc

UNA ALTRA LESIÓ Hazard es va retirar al minut 30 per problemes a la cama dreta, la sisena lesió

RATXA DE PENALS Al Madrid li han xiulat cinc penals en contra les darreres tres jornades, tots acabats en gol

l’Alabès es trobaria el regal d’un segon gol.

L’acció va venir en una passada compromesa cap enrere de Varane cap a Courtois. El belga, tantes vegades el millor del Madrid els últims temps, va empitjorar la jugada rebutjant malament la pilota i donar-la a Joselu, que va agrair el regal per enviar-la a la xarxa.

El 0-2 va deixar el partit amb el Madrid ofuscat i un Alabès que feia contres molt perilloses. Courtois va evitar mínim un parell de gols clars. Zidane va posar en acció Vinícius i després va introduir un triple canvi: Isco, Mendy i Odegaard. El Madrid va tornar a encerclar l’Alabès i altre cop el gol va planar en els compassos finals. Al 86 Casemiro va fer l’1-2. No va tenir temps per a més, tot i que l’Alabès va acabar amb suor freda perquè en l’última acció del partit Isco va llançar un cacau llunyà al pal.

Després de tocar el cel a Milà, el Madrid torna a baixar al fang en una temporada en què va en una muntanya russa. El Barça té dos partits menys que el Madrid. Si els guanya empata amb els blancs.

??  ??
 ?? CHEMA MOYA / EFE ?? Les dues cares de
CHEMA MOYA / EFE Les dues cares de la nit. Els jugadors de l’Alabès celebren el primer gol del partit enfront de la decepció dels futboliste­s del Reial Madrid