La Vanguardia (Català)

Un autogol de Lato al 79 dona la victòria a l’Atlètic

- CARLOS NOVO

En el futbol, quan et trobes en estat de gràcia, et surt tot, t’ho mereixis o no. Si a l’última jornada l’Atlètic va guanyar el Barça amb un control impossible de Carrasco, a Mestalla l’equip de Simeone va superar el València gràcies a un autogol de Toni Lato onze minuts abans del final, quan el partit semblava condemnat a l’empat perquè l’Atlètic, molt superior, no trobava la manera de trencar la resistènci­a local. La victòria és la sisena consecutiv­a dels matalasser­s a la Lliga, i ara mateix, amb la Reial Societat, són l’equip més en forma del campionat espanyol. L’Atlètic iguala els 23 punts de la Reial amb un partit menys.

Simeone se la va jugar a Mestalla amb un onze amb rotacions, en espera de rebre dimarts el Bayern al Metropolit­ano. Sense Luis Suárez, fora de la convocatòr­ia per la Covid-19, ni Diego Costa, lesionat, l’entrenador argentí va deixar a la banqueta el seu jugador bandera, João Félix, i Yannick Carrasco. Lemar va tornar a l’onze i la dupla davantera va ser la integrada per

BONA RATXA Els blanc-i-vermells van jugar de sortida sense João Félix, però sumen la sisena victòria seguida a la Lliga

Correa i Marcos Llorente.

El València va jugar descaradam­ent a la contra. La primera part va ser la més igualada. L’Atlètic va portar el pes del joc gràcies a la tasca de Koke al mig del camp, però només va posar en perill Jaume amb llançament­s llunyans de Lemar i Correa, ben respostos pel porter valenciani­sta, el millor del seu equip. Els de Javi Gracia van disposar de la seva millor ocasió a les botes de Racic, però va tornar a aparèixer Oblak per salvar l’Atlètic.

La segona part va ser clarament dels matalasser­s. Simeone no va esperar més. João Félix va sortir d’inici per Renan Lodi, un canvi molt ofensiu, i l’Atlètic va posar setge a l’àrea local. El gol visitant va estar a punt d’arribar al minut 54, quan, amb Jaume per terra, Wass va aconseguir desviar una rematada de Lemar que anava dins. Al minut 60 es va produir el canvi decisiu: Carrasco va entrar per Saúl.

L’Atlètic va guanyar en capacitat de desbordame­nt per la banda i els problemes del València es van accentuar amb la lesió de Guillamón. Van entrar Vitolo i Kondogbia, i al 79 l’Atlètic va trobar la seva jugada. Carrasco va centrar com va poder , Jaume no va aconseguir rebutjar i la pilota va rebotar en Lato per colar-se a la porteria després de picar al pal. Simeone va saltar d’alegria. L’Atlètic ja guanya de qualsevol manera.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain