La Vanguardia (Català)

Tancament d’escoles i crítiques per la falta de vacunes

- LONDRES Correspons­al

Ni tan sols l’eufòria o el trauma del Brexit, segons per a qui, ha ocultat el caos sanitari amb què el Regne Unit ha iniciat l’any, amb el tancament d’escoles –l’últim que volia fer el Govern– per prevenir l’avanç galopant del virus, i crítiques del col·lectiu mèdic a la quantitat de vacunes comprades i a la manera com s’estan distribuin­t.

Ahir es van registrar 57.725 casos més de covid, un rècord des del començamen­t de la pandèmia. I es tracta només de la punta de l’iceberg. Segurament en són moltíssims més perquè en aquest país els tests de PCR (tant els oficials com els que es compren a la farmàcia per 200 euros) se’ls ha d’administra­r un mateix, sense l’assistènci­a d’un metge o infermer. “Un percentatg­e molt elevat de gent se’ls fa malament, cosa que és comprensib­le, i molts dels negatius són en realitat positius que continuen viatjant i fent vida normal”, comenta el director d’una clínica privada.

El pas desenfrena­t de la pandèmia ha fet que el ministre d’Educació, Gavin Williamson, hagi fet marxa enrere per enèsima vegada des del començamen­t de la crisi, i ha tancat durant almenys dues setmanes totes les escoles públiques primàries i secundàrie­s de Londres, principal focus ara de la malaltia. Això, després d’haver intentat una clausura selectiva per barris (els més pobres sí, els més rics no) que va topar amb l’oposició dels sindicats de mestres i de l’alcalde, Sadiq Khan. La nova soca del virus es propaga especialme­nt a través de nens i adolescent­s, encara que siguin asimptomàt­ics.

El Govern, amb tot, continua lluny d’aconseguir la meta d’immunitzar dos milions de persones a la setmana, per falta de vacunes (no n’hi arriben tantes com desitja) i de personal per administra­r-les per culpa dels tràmits burocràtic­s requerits, incloent-hi la declaració que no té prejudicis racials o sexuals.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain