La Vanguardia (Català)

Un lladre acaba ferit per un tret a la cama en l’assalt a una casa

- BÀRBARA JULBE

Uns lladres van entrar a robar ahir a la matinada en un habitatge d’una urbanitzac­ió de Vilobí d’Onyar (la Selva) i durant l’assalt van intimidar els amos. El propietari, que té llicència d’armes i és caçador habitual, va disparar un tret amb la seva escopeta a la cama d’un dels lladres, que va resultar ferit i es troba ingressat a l’hospital Josep Trueta de Girona, tot i que no es tem per la seva vida. Els Mossos d’Esquadra investigue­n els fets i treballen per localitzar la resta dels assaltants.

Els fets van passar quan un grup d’homes va entrar en una casa del carrer Avellaner, número 18, de la urbanitzac­ió cal Ferrer Pagès de Vilobí d’Onyar, formada per una vintena de cases. Els propietari­s estaven dormint i els lladres els van intimidar amb una arma blanca. Va ser en aquest moment quan el propietari va agafar una escopeta que tenia a l’habitatge i va disparar contra un dels lladres. Arran del tret, la resta d’assaltants van fugir del lloc amb cotxe.

Durant l’assalt, els lladres van fer un tall amb una falç de petites dimensions al fill del propietari de la casa, que també va resultar ferit a la mà i li van haver de fer quatre punts de sutura. Després de desplaçar-se fins a l’hospital Santa Caterina de Salt (Gironès), l’home va rebre l’alta. Per la seva part, el propietari de l’habitatge va patir una rascada lleu al cap amb la mateixa falç, mentre els assaltants l’intimidave­n quan van entrar. Els metges van operar d’urgència durant el matí el lladre ferit i la seva vida no corre perill.

Després d’aquests fets, la família va trucar al 112 cap a les 5.30 h de la matinada per alertar de la situació i els Mossos i el Sistema d’Emergèncie­s Mèdiques (SEM) es van desplaçar fins a l’habitatge.

No és la primera vegada que roben en una casa d’aquesta urbanitzac­ió. De fet, s’han registrat recentment diversos robatoris en el nucli urbà.

Per reforçar la vigilància, l’Ajuntament de Vilobí posarà en marxa al març una unitat de nit de la guàrdia municipal, que estarà integrada per dos agents. L’alcaldessa, Cristina Mundet, explica que han reivindica­t al departamen­t d’Interior poder dotar els seus guàrdies municipals de més funcions i equips de defensa (només poden portar porra) però sense èxit. “Només donen l’exclusivit­at als Mossos”, assegura. Mundet també lamenta que a la comarca de la Selva “hi ha poques patrulles” dels Mossos i que el municipi està “desprotegi­t”.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain