La Vanguardia (Català)

Onada de fred

- Meteoròleg @AlfredRPic­o @MarcSilves­tre7 Alfred Rodríguez Picó

El 2021 ha començat amb ambient de cru hivern, que anirà a més els dies vinents, fins al punt de qualificar aquest episodi com una onada de fred en tota regla. Per trobar un precedent recent a Catalunya hem de remuntar-nos fins a finals de febrer del 2018, quan una massa gèlida d’origen siberià va congelar gran part del territori. Una onada de fred es produeix si durant tres o més dies tenim temperatur­es àmpliament inferiors a la mitjana i, aquest període, complirà al peu de la lletra aquestes condicions. Si aquests dies ja hem d’anar ben abrigats, prepareu el rebost per a demà i fins dimecres, les gelades seran generalitz­ades i fins i tot es deixaran veure al litoral. Aquesta fredorada no serà excessivam­ent extrema pel que fa a registres, però sí que deixarà diversos dies consecutiu­s amb fred intens.

CATALUNYA

Temps estable amb cel assolellat a moltes comarques i tan sols alguns núvols inofensius a la meitat est i punts de muntanya. El mestral i la tramuntana aniran remetent i la temperatur­a mínima es donarà a la mitjanit. Demà es presenta una altra jornada amb sol en conjunt, alguns núvols a l’interior i Pirineu i un descens tèrmic. Dimarts tranquil amb glaçades extenses fins a la costa i dimecres amb boira gebradora a l’interior. Aquests dies es podrà baixar fins a 0°C a Barcelona, fred intens, abriguin-se bé! Després del dia de reis s’obrirà la porta a un escenari de nevades a cotes baixes, encara per acabar de concretar.

ESPANYA I EUROPA

Atmosfera remoguda a Europa. Avui precipitac­ions a Itàlia, països adriàtics i centre del continent. Demà pluges a Grècia i Europa de l’est. Ambient hivernal en conjunt, excepte a la Mediterràn­ia oriental, on el temps serà més suau. Nevades a cotes baixes avui i demà al nord d’Espanya i més sol a la meitat sud. Dimarts amb boires persistent­s a la “meseta” i dijous arriba una pertorbaci­ó pel sud associada de pluges abundants i neu. Dilluns inestable i amb alguna tempesta a les illes Canàries.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain