La Vanguardia (Català)

Carta als Reis Mags d’Orient

- JOAN JOSEP OMELLA, card. arquebisbe de Barcelona

Quants infants han enviat les seves cartes als Reis Mags d’Orient! Encara que sigui adult, un any més, també vull escriure la meva carta, senzilla, com la de tants nens i nenes.

Benvolguts Reis Mags d’Orient, Us escric per compartir amb vosaltres la meva llista de desitjos. Com bé sabeu, el 2020 ha estat un any difícil i, per això, crec que aquesta carta també serà difícil d’escriure. Estic convençut que el que us demanaré és un clam general. I, tot i que la signo jo, podrien haver-la escrit milions de ciutadans del món. Homes, dones, nens, adults, joves, gent gran, empresaris, treballado­rs, estudiants, creients, ateus…

Reconforta pensar que tota la humanitat ens hem unit en un mateix desig per aquest any que ve: el desig de tornar a la normalitat i superar la pandèmia de la Covid-19. Comencem, segons diuen, a sortir del túnel, però encara ens falta un bon tros per recórrer. Estem ansiosos per convertir l’exigida distància de dos metres en la reconforta­nt proximitat d’una abraçada, però encara haurem d’esperar una mica. Queden dies d’incertesa, de distància i de prudència. També de foscor perquè, per desgràcia, la pandèmia continuarà deixant víctimes. Moltes vegades continuare­m sentint-nos confusos.

Per això, us demanem que poseu en la nostra vida una estrella de Betlem, com la que us va guiar a vosaltres fins al pessebre per adorar el nen Jesús. Una estrella que ens orienti en el nostre camí i que ens permeti avançar, sobretot enmig de les dificultat­s com les que estem vivint. Una estrella que ens condueixi cap a l’Estrella en majúscules, que és el mateix Jesús, que ens ofereix la seva llum. Una llum que és la Paraula de Déu, capaç de revitalitz­ar-nos el cor i donar-nos força per viure. Una llum que ens fa créixer la fe i ens portarà a aconseguir, algun dia, la nostra meta última: la trobada amb Déu. Una llum que ens ajudarà a veure amb claredat que, malgrat tot, la vida és el millor regal que mai hàgim rebut. «Jo soc la llum del món. El qui em segueix no caminarà a les fosques, sinó

Us demano que poseu a la nostra vida una estrella que ens orienti i ens permeti avançar davant les dificultat­s

que tindrà la llum de la vida» (Jn 8,12), ens diu Jesús.

Seguint aquesta llum descobrire­m, a més, que Déu ens convida a assolir fites més altes, sobretot a tocar el cel. És la mateixa llum que ens ajuda a recordar les persones que ens han deixat aquest any passat, moltes d’elles afectades pel coronaviru­s. Una llum que també ens permet donar llum a les persones que encara pateixen les seqüeles d’aquesta terrible pandèmia.

Tant de bo que, seguint l’estrella de Betlem, ens adonem que nosaltres també, units a Crist, podem ser estrelles i que hem nascut per brillar. Estem cridats a il·luminar, no només els nostres passos sinó també els de tots aquells que caminen al nostre costat, per mostrar-los que Déu els estima.

Benvolguts Reis Mags d’Orient, us desitjo un bon any i m’acomiado demanantvo­s que pregueu per la humanitat sencera.

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain