La Vanguardia (Català)

Un equip a la infermeria

Coutinho s’estarà tres mesos de baixa i s’afegeix a les absències de llarga durada

- JUAN BAUTISTA MARTÍNEZ

El Barça viu a la infermeria. Així va ser el 2020 i així ha començat el 2021. El brasiler Philippe Coutinho va ser intervingu­t ahir de la seva lesió al menisc extern del genoll esquerre i estarà de baixa tres mesos. Fins a l’abril Ronald Koeman no podrà comptar amb el futbolista, amb un rendiment que havia anat decreixent durant la temporada després d’haver començat amb noves empentes. Per tant, Coutinho es perd tota aquesta marató de partits del gener i els que puguin venir durant els dos mesos següents. Un altre problema més per al tècnic holandès, que esperava una resurrecci­ó de Coutinho o almenys un augment del rendiment després d’haver caigut en l’abúlia els últims partits.

Ara bé, triomfar al Barça no sembla el destí del fitxatge més car de la història del club. Se’n va anar cedit al Bayern després de rebre xiulets al Camp Nou, va tornar per a una segona oportunita­t i Koeman li va fer confiança. Però només va mostrar llampecs fins que va patir una lesió muscular. Després s’ha anat apagant i a sobre dimarts es va trencar el menisc contra l’Eibar.

“És mala sort; en el cas d’en Philippe són tres mesos, per a mi és un jugador important per les posicions que tenim al davant. Cal veure com podem solucionar la seva baixa”, va assenyalar ahir Koeman, que va lamentar la tirallonga de lesions. “És una baixa important; tenim altres baixes rePremier llevants, com ara Ansu Fati, Piqué, Sergi Roberto..., gairebé tots han estat titulars en aquest equip. Ens falta gent, i de vegades és un problema per a l’equip”.

Coutinho ha jugat en dotze partits de Lliga, vuit com a titular, per a un total de dos gols. A la Champions ha disputat dos matxs, els dos a l’onze inicial, amb un gol. Uns números molt allunyats del joc brillant que va demostrar a la i que van fer que es posés a l’aparador internacio­nal.

Tot a les portes de complir els 100 partits amb el Barça. En suma 90, i quan arribi al centenar el conjunt barcelonis­ta haurà d’abonar un altre extra pel seu fitxatge al Liverpool. Ni més ni menys que uns 20 milions, que encara sagnaran més les arques blaugrana.

En l’ aspecte esportiu, la baixa de Coutinho s’afegeix als lesionats de llarga durada de la temporada, els que han passat pel quiròfan o l’han esquivat per optar per un tractament conservado­r. Entre els primers hi ha Ansu Fati, operat al novembre, també del menisc, i que no tornarà com a mínim fins al març. Entre els segons trobem Gerard Piqué, que segueix el procés de recuperaci­ó al genoll i que aspira a intentar reaparèixe­r a la tornada dels vuitens de la Champions contra el PSG, fixada per al 10 de març.

I és que aquest Barça no guanya per a disgustos des de fa mesos. A saber: Dembélé va recaure al febrer, amb la seva enèsima lesió muscular greu, i ja no va tornar a jugar fins aquesta temporada; Umtiti va continuar amb el sempitern problema al genoll i fins i tot Ter Stegen va passar pel quiròfan a l’estiu i es va perdre els primers matxs d’aquesta campanya. Tampoc no s’ha d’oblidar que a Sergi Roberto no se l’espera fins a finals de gener, després que es trenqués muscularme­nt al Metropolit­ano al mes de novembre. Un autèntic hospital de campanya que ha curtcircui­tat els plans dels entrenador­s i que ha contribuït a afegir irregulari­tat a les prestacion­s del conjunt barcelonis­ta, amb entrades i sortides de futboliste­s en diferents estats de forma. La torrada acostuma a caure pel costat de la mantega. Koeman, tenint en compte com està el panorama esportiu i econòmic, creua els dits.

LA VARIABLE Quan el brasiler jugui deu partits més el Barça haurà de pagar al Liverpool una elevada bonificaci­ó

 ?? JOAN MONFORT / AP ?? Philippe Coutinho es va lesionar dimarts durant el partit contra l’Eibar
JOAN MONFORT / AP Philippe Coutinho es va lesionar dimarts durant el partit contra l’Eibar

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain