La Vanguardia (Català)

Laporta és el favorit, segons una enquesta de ‘Mundo Deportivo’

-

Si avui fossin les eleccions a la presidènci­a del Barça Joan Laporta les guanyaria folgadamen­t. Això és el que es desprèn de l’enquesta per a Mundo Deportivo duta a terme per l’empresa especialit­zada Time Consultant­s a 220 socis del club majors d’edat entre el 19 i el 22 de desembre. Segons aquest sondeig, el president blaugrana entre 2003 i 2010 tindria el suport d’un 52,3% dels enquestats, gairebé un 40% més que Víctor Font, el segon amb més suports, amb un 13,2% d’intenció de vot. Però si la distància entre els dos favorits és gran, molt més lluny queden la resta de precandida­ts: Emili Rousaud (3,2%), Agustí Benedito (2,7%), Xavi Vilajoana (2,7%), Toni Freixa (2,3%), Jordi Farré (1,4%), Pere Riera (0,9%) i Lluís Fernández

LES DIFERÈNCIE­S Joan Laporta té el suport d’un 52,3% dels enquestats i Víctor Font d’un 13,2%

Alà (0,5%). Malgrat aquestes diferèncie­s enormes, fins a un 17,2% dels 220 socis enquestats es defineixen com a indecisos davant les eleccions que se celebren el 24 de gener i un 3,6% asseguren que no votaran.

Joan Laporta també és el candidat que genera més confiança entre els electors blaugrana i supera en més de 20 punts Víctor Font, també segon en aquesta categoria. Un 53,6% dels socis enquestats van assenyalar l’expresiden­t com el precandida­t que més confiança els genera. Víctor Font va obtenir un 29,1% i es confirma com el principal rival de Laporta. Les xifres dels dos superen de bon tros les de la resta. Benedito és el tercer, amb un 8,2%, Toni Freixa quart, amb un 7,3%, i els segueixen Emili Rousaud (5%), Xavi Vilajoana (4,5%), Pere Riera (2,7%) i Fernández Alá i Jordi Farré, tots dos amb un 1,4%.

Fins al dilluns 11 de gener els precandida­ts tenen temps per lliurar les 2.257 signatures necessàrie­s per ser candidats. A partir del divendres 15, amb els candidats ja confirmats, arrencarà una campanya amb diversos debats cara a cara que acabaran de decidir el vot de la massa social barcelonis­ta.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain