La Vanguardia (Català)

Un triomf sense accelerar

El Reial Madrid no desaprofit­a la tebior d’un Celta dominador i estrena l’any recuperant el lideratge

- LUIS BUXERES

Dos efímers però fatídics moments van condemnar el Celta de Vigo i van coronar el Reial Madrid a Valdebebas. Dues jugades que van decantar un partit poc brillant i van tornar l’equip blanc al liderat de la Lliga Santander. Esclar que el coronaviru­s obliga a prendre distància per analitzar qualsevol situació i no és el futbol una excepció, ja que el Madrid ha jugat tres partits més que l’Atlètic, el segon classifica­t un punt per darrere.

Va decebre el Celta de Coudet, que arribava a la capital espanyola amb l’anell d’equip revelació. Es va empatxar de pilota però es va oblidar que en l’esport de la pilota guanya el que marca gols i no el que amassa la possessió. Va ser una benedicció el conjunt gallec per al Reial Madrid, un d’aquells ocells de presa que és difícil que deixin escapar oportunita­ts tan clares per afegir una víctima més.

No van haver de prémer l’accelerado­r els homes de Zidane, que continuen en una ratxa formidable de resultats. Han guanyat en sis dels seus últims set compromiso­s de lliga, empatant només davant l’Elx en l’últim partit del 2020. S’erigeix per mèrits propis el conjunt madrileny com a principal alternativ­a a l’Atlètic en la baralla pel títol, perdut el Barça en un futbol gris i uns resultats negres.

Seria incorrecte afirmar que el Reial Madrid va ser ahir molt superior al Celta. De fet, les forces van estar bastant igualades, amb els gallecs intentant manar a través de la pilota i els madrilenys més murris, esperant els errors del seu rival, com a bons caçadors.

La victòria es va decidir en dues jugades clau, que van tenyir de blanc la nit amb massa facilitat. La moneda va caure en els dos casos del costat dels locals i va deixar els visitants, massa tímids, sense poder de reacció.

La primera va arribar als cinc minuts. Iago Aspas va superar Courtois i quan la pilota anava camí de la xarxa, Nacho, substitut de l’indisposat Ramos, va aparèixer per aclarir-ho. Va aprofitar el Madrid per muntar un contraatac en aquella mateixa jugada, que va acabar amb un centre amb precisió d’arquitecte d’Asensio per l’esquerra i una rematada de cap al segon pal del menut Lucas Vázquez, una mica perdut Olaza a la marca. Del 0-1 es va passar a l’1-0 en tot just uns segons. Primera ferida gallega.

La segona jugada decisiva va arribar acabada de començar la segona meitat. Aspas va regatejar Nacho, que va haver de fer caure’l perquè no es quedés sol davant Courtois. El madrileny va ser amonestat amb targeta groga però molt més mal parat va sortir el mag de Moaña, que es va haver de retirar lesionat. Instants després del canvi, Asensio incrustava el segon al marcador després d’un doble error de Murillo. Segona ferida gallega, i aquesta definitiva. Sense més esforç que un parell de pestanyejo­s, el Reial Madrid havia decidit el partit.

No va necessitar l’equip de Zidane que Benzema mantingués la seva extraordin­ària línia de les últimes setmanes, convertit el francès en un jugador total i decisiu. Aquesta vegada en va tenir prou amb recuperar una versió bastant millorada d’Asensio, que va recordar per moments al jugador que havia meravellat a propis i estranys en els seus inicis a Chamartín. El mallorquí no només va participar en els dos gols del Madrid sinó que va ser el principal estilet en les poques ocasions que va trobar al camí cap a l’àrea de Rubén.

No va passar el mateix amb Aspas, sant i senya del Celta, que no va acabar de trobar el ritme del partit, participan­t molt poc. Es va passar el final de la primera meitat endarrerin­t la seva posició per fomentar la creació de joc sense massa èxit i la seva lesió va ser una llosa definitiva per al seu equip. I és que el Celta no va mostrar cap ambició a Valdebebas, ni tan sols en el tram final partit en què va controlar la pilota amb la mateixa timidesa que la resta de la nit. Només va ser capaç de donar-li un ensurt al Madrid en l’últim minut de l’afegit, quan Nacho va tornar a desviar una rematada de Baeza que es colava a la xarxa.

Tot van ser notes positives per al Madrid, que davant l’allau de partits que s’acosten agrairà el poc desgast que li va provocar un decebedor Celta. Sense trepitjar l’accelerado­r, és el nou líder.

JUGADA CLAU Aspas, lesionat per Nacho, es va haver de retirar del camp i Asensio va marcar el 2-0 al minut següent

POSSESSIÓ INTRANSCEN­DENT El Celta de Coudet va decebre a Valdebebas: va tenir la pilota però amb prou feines va inquietar Courtois

 ?? DANI DUCH ?? El primer
El jugador gallec del Reial Madrid Lucas Vázquez celebrant el gol que va obrir el camí de la victòria per al conjunt blanc contra el Celta ahir a la nit a Valdebebas
DANI DUCH El primer El jugador gallec del Reial Madrid Lucas Vázquez celebrant el gol que va obrir el camí de la victòria per al conjunt blanc contra el Celta ahir a la nit a Valdebebas

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain