La Vanguardia (Català)

‘Bonjour’, Pochettino

L’argentí signa amb el PSG fins al 2022 més un altre any opcional

- ROBERTO RODRÍGUEZ

Era qüestió de temps que Mauricio Pochettino (48 anys, Murphy, Argentina) arribés a la banqueta d’un gran d’Europa, després dels seus èxits al Tottenham. Ahir, poc més d’un any després de la seva sortida del club britànic, el PSG el va anunciar com el seu nou tècnic. A París li han assegurat un contracte fins al juny del 2022 més un altre any opcional i la pressió de qui aspira a guanyar. El totpoderós projecte qatarià del PSG s’alimenta de títols, però sobretot de la Champions, aquest bé tan preuat que encara no han assaborit els xeics. Aquesta serà la seva missió, en què tindrà el Barça com a primer rival a vuitens.

Pochettino torna a la que va ser casa seva entre el 2001 i el 2003 en el zenit de la seva carrera com a futbolista. Dues temporades i un vincle que li han servit per accedir a un dels clubs amb més recursos econòmics a l’abast. Si al Tottenham no va disposar ni d’un euro per a fitxatges per la construcci­ó del nou estadi i va ficar l’equip a la final de la Champions el 2019, a París tindrà gairebé tot el que pugui necessitar per formar un conjunt guanyador. Neymar, Kylian Mbappé i qui sap si el president qatarià espera que l’arribada de l’argentí ajudi que Messi

desatengui els desitjos de la parròquia blaugrana i se sumi a la seva croada. “Torno amb molta ambició i humilitat, però amb moltes ganes de treballar amb jugadors que estan entre els més talentosos del món”, va explicar el seu primer dia.

Home de conviccion­s fortes, obsessiu de la feina i meticulós en els detalls, va començar la seva trajectòri­a com a tècnic a l’Espanyol tot just penjar les botes. Després de rescatar l’equip perico va emigrar al Southampto­n, un trampolí que el va portar a un dels grans d’Anglaterra. Cinc anys al nord de Londres van evidenciar que tenia fusta de gran entrenador, malgrat que encara no hagi estat capaç de conquerir cap títol.

Com a advertènci­a, amb Thomas Tüchel, el seu predecesso­r, no en va tenir prou de guanyar-ho tot a França: dos Ligue 1, una Copa, una Copa de la Lliga i dues Supercopes. Fins i tot va arribar a la final de la Champions, un fet inaudit per a l’equip, que feia 25 anys que no accedia a unes semifinals. Això és París. Bonjour, Pochettino.

 ?? PSG ?? Mauricio Pochettino, nou entrenador del PSG
PSG Mauricio Pochettino, nou entrenador del PSG

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain