La Vanguardia (Català)

Brabec i Honda defensen el primer tuareg en 30 anys

- T.L.J.

Per primera vegada des que va guanyar el Dakar l’Honda de Gilles Lalay el 1990, la moto de l’ala daurada defensa el número 1. Li tocarà ferho al nord-americà Ricky Brabec, que després del triomf (amb dues victòries d’etapa) del 2020 s’ha convertit en el rival a batre. Per primera vegada al segle XXI el principal favorit no serà un pilot de KTM.

Brabec tindrà al costat al Monster Energy Honda Team el xilè José Ignacio Cornejo (va ser 4t), l’argentí Kevin Benavides (19è) i el castellone­nc Joan Barreda (7è), que afronta el seu 11è intent de guanyar el ral·li. Amb 37 anys, el de Torreblanc­a diu que ha “recuperat la fam” pel Dakar, en la que podria ser la seva última edició.

Els principals rivals d’Honda seran els tres pilots de la KTM oficial, Sam Sunderland, Toby Price i Matthias Walkner, tres guanyadors del ral·li. Completa el quartet factory el novell Daniel Sanders.

Altres aspirants seriosos al tuareg són els pilots d’Husqvarna, el xilè Pablo Quintanill­a (2n) i l’argentí Luciano Benavides (6è), a més del francès Xavier de Soultrait, fora de l’equip oficial Rockstar Energy. Entre els espanyols, a més de Barreda, hi destaquen Laia Sanz (Gas Gas), Lorenzo Santolino (Sherco), el veterà Joan Pedrero, Oriol Mena (Rieju) i Jaume Betriu (KTM), millor debutant del 2020 (14è).

L’ASO ha introduït novetats per –en teoria– incrementa­r la seguretat dels pilots de motos i quads. En especial, amb l’obligació de l’armilla coixí de seguretat, després de les morts de Paulo Gonçalves i Edwin Straver. Altres novetats, més discutides, són la prohibició de fer servir més de 6 jocs de pneumàtics posteriors en les 12 etapes –“Una completa estupidesa” per Walkner–, no poder fer reparacion­s durant els 15 minuts dels repostatge­s ni canviar més d’un pistó del motor.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain