La Vanguardia (Català)

El Gremi de Restauraci­ó acusa de falta de diàleg el Govern

-

El Gremi de Restauraci­ó de Barcelona va denunciar ahir a través d’un vídeo la “total absència” de diàleg i treball tècnic amb la Generalita­t durant les últimes setmanes.

L’última reunió telemàtica amb el vice-president del Govern, Pere Aragonès, i la consellera de Salut, Alba Vergés, es va celebrar el dia 12 de novembre, i des d’aleshores el sector considera que ha estat “la principal víctima dels passos cap enrere”. La nova normativa vigent des del dia 21 de desembre els permet servir consumicio­ns al local durant 4,5 hores al dia, dividides en dues franges, que “no s’ajusten als hàbits majoritari­s de la població”, denuncien.

Per al president del Gremi, Roger Pallarols, “la Generalita­t no pot continuar obviant el drama humà d’un sector incapaç de tirar endavant amb aquestes restriccio­ns i, sobretot, sense ajuts solvents”.

El vídeo donat a conèixer ahir reprodueix una conversa fictícia, a través d’una aplicació de missatgeri­a instantàni­a, entre diversos membres del Govern i diferents restaurado­rs que mostren el seu neguit pel que estan vivint amb la pandèmia del coronaviru­s. Els restaurado­rs retreuen a l’executiu català “les seves declaracio­ns constants en què criminalit­zen la restauraci­ó”, per entendre que “qualsevol empitjoram­ent de la situació es vincula a l’activitat dels bars i restaurant­s”.

En el vídeo també es critiquen les mesures acordades per a la campanya de Nadal, que es “limiten a tancar, de facto, els establimen­ts de restauraci­ó”. Segons el Gremi, “fa mesos que el sector està compromès, assumint sacrificis, però el que la Generalita­t no pot fer és demanar-nos que ens enfonsem”.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain