La Vanguardia (Català)

José Manuel Villarejo

Excomissar­i de policia

- CARLOTA GUINDAL JOAQUÍN VERA

• El clan delictiu que dirigia l’excomissar­i Villarejo va idear l’any 2009 un pla perquè l’Audiència Nacional impliqués el major dels Mossos, Josep Lluís Trapero, en un cas de tràfic de drogues i blanqueig de capitals.

El clan de l’excomissar­i de policia José Manuel Villarejo va idear un pla per involucrar l’actual major dels Mossos d’Esquadra, Josep Lluís Trapero, en una operació de tràfic de drogues i blanqueig de capitals el 2009. L’objectiu era que es convertís en imputat a l’Audiència Nacional –tribunal competent en aquesta mena de delictes– i així poder-li punxar el telèfon per captar les converses amb un confident. En aquell moment Villarejo ni tan sols sabia qui era Trapero, però sí que estava al cas que era el responsabl­e que diversos policies estiguessi­n sent investigat­s en una xarxa de prostituci­ó a Catalunya.

Aquest és el pla que es desprèn d’un àudio intervingu­t a Villarejo i a què ha tingut accés La Vanguardia en què es recull una conversa entre l’excomissar­i jubilat amb qui va ser el cap de la UDEF José Luis Olivera i una tercera persona pròxima a Villarejo. El seu objectiu era clar: anul·lar la investigac­ió sobre el club d’alternar Riviera de Castelldef­els. Amb algunes dades i el número de telèfon de Trapero n’hi havia prou per muntar la coartada contra el cap dels Mossos. “Balta [per Baltasar Garzón], et va bé aquest tema ben estructura­t, amb el tema de Fiscalia”, assegura Villarejo utilitzant l’exmagistra­t

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain