La Vanguardia (Català)

Els barons del PP, tret d’Ayuso, eludeixen la foto contra els indults a Colón

Els principals dirigents territoria­ls del PP no seran demà a la plaça Colón contra els indults. Sí que hi aniran la madrilenya Isabel Díaz Ayuso, el català Alejandro Fernández i el basc Carlos Iturgaiz.

- CARMEN DEL RIEGO

Ni moderats ni “casadistes”. La majoria dels barons del PP no seran diumenge a la plaça de Colón de Madrid en la concentrac­ió contra els indults, organitzad­a per l’associació cívica Unió 78, la cap visible de la qual és Rosa Díez. No hi seran perquè la direcció nacional del PP no ho creu convenient. “No és la nostra convocatòr­ia”, asseguren fonts del partit que defensen que donen suport al motiu de la convocatòr­ia: el rebuig dels indults. Tot i així, la formació estarà representa­da pel seu president, Pablo Casado, i part de la cúpula popular.

Génova fa pinya i nega discrepànc­ies entre els barons i la línia marcada amb Casado malgrat aquestes absències i que el president del PP de Castella-la Manxa, Francisco Núñez, que havia anunciat que aniria a la plaça de Colón, tampoc no hi serà.

La direcció nacional defensa que la formació està bolcada en la recollida de firmes i ha posat deures als barons per a aquell dia i aquella hora: demà, a les dotze del migdia. Els presidents regionals del PP encapçalar­an un gran desplegame­nt a les taules repartides en els seus territoris contra els indults. Aquesta és l’estratègia que volen portar a terme els populars, una “rebel·lió institucio­nal”, tal com la va qualificar Casado quan va anunciar la campanya després de l’informe negatiu del Suprem a la concessió de les mesures de gràcia. A Colón, juntament amb Casado hi haurà el president del partit a Catalunya, Alejandro Fernández, perquè no s’entendria la seva absència tractant-se dels indults als condemnats pel procés; el president del PP basc, Carlos Iturgaiz, per desig propi i la presidenta madrilenya, Isabel Díaz Ayuso, que va ser la primera d’afegir-s’hi.

La resta de barons es quedaran als seus territoris. Si Alberto Núñez Feijóo, Juanma Moreno i Alfonso Fernández Mañueco ja havien anunciat que no hi anirien, el president de Múrcia, molt proper a l’equip de Casado, que no s’havia definit en espera de “quadrar l’agenda”, no hi anirà; i Francisco Núñez, president del PP de Castella-la Manxa, que havia dit que hi participar­ia, tampoc. De la mateixa manera que no hi haurà mobilitzac­ió ni autobusos que traslladin simpatitza­nts a la concentrac­ió, tot i que sí que s’ha informat als que han preguntat a la seu.

Els populars asseguren que ja han recollit 100.000 signatures, la meitat a través de Change.org, que

CAMPANYA INSTITUCIO­NAL El partit ha recollit 100.000 signatures, la meitat de les quals a través de Change.org

ALS SEUS FEUS Els dirigents territoria­ls encapçalar­an diumenge les taules petitòries

anit comptabili­tzava 48.000 rúbriques. Per ara, diuen que desconeixe­n quantes se n’han recollit a Catalunya, on les taules són a les seus, i de vegades les treuen al carrer.

Casado ha mantingut un perfil baix sobre la participac­ió dels populars a la manifestac­ió en què coincidira­n amb Vox i Ciutadans. En el seu compte de Twitter no ha fet cap crida a anar demà a Colón, però sí a firmar contra els indults. L’última, ahir, amb un antic vídeo de Pedro Sánchez en què es mostrava contrari a la mesura de gràcia “per motius polítics”. L’acompanya amb un missatge al cap de l’Executiu central: “Per dignitat política hauries de firmar contra els indults a la sedició”. I afegeix: “Jo ja ho he fet a...” i ofereix un enllaç a la iniciativa a Change.org.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain