La Vanguardia (Català)

El Barça no falla al Palau i s’apunta al clàssic

Els blaugrana derroten el Tenerife i acomiadara­n el curs jugant la final contra el Madrid

- LUIS BUXERES

La temporada del Barça ha estat llarga. Molt llarga. Ha disputat tots els partits possibles en totes les competicio­ns. Ha esgotat totes les sèries. Però el cansament i l’esgotament mental queden a un costat quan es té la possibilit­at de lluitar pel títol de la Lliga Endesa contra el Reial Madrid abans d’anar-se’n de vacances. No van fallar els blaugrana ahir en el decisiu envit contra el Tenerife i van encarregar uns clàssics per a final de curs. Campió de Copa i finalista de l’Eurolliga, no queda cap dubte, per molt injust que pugui semblar, que als homes de Jasikevici­us se’ls jutjarà pel que passi contra un delmat equip blanc. La final, que comença ja demà al WiZink (18.30 h) i serà a només tres partits, promet.

Al Palau ningú no va saber imposar la seva llei durant els primers minuts. El Tenerife va saltar calent al parquet i va anotar els seus primers tres llançament­s triples gairebé de manera consecutiv­a. Reaccionav­a de pressa el Barça, amb un Davies ballant sobre la pintura com tant li agrada, i tancava un parcial de 9-0 per donar els primers avantatges als blaugrana. No van semblar apressats per la situació límit que tenien entre mans els homes de Jasikevici­us, però continuen donant mostres de fatiga que els impedeix de desplegar el seu millor bàsquet.

Abans de la primera botzina, Pau Gasol ja havia tret el carnet d’identitat. Com tot jugador de llegenda, el de Sant Boi ha carregat la seva motxilla de responsabi­litat i lideratge en el moment decisiu de la temporada i està sent una alenada d’aire fresc molt agraïda per al Barça. És definitiva­ment la parella de ball de Higgins com a estendard al Palau, atesa la gran crisi de joc que continua travessant Mirotic. Gasol va concloure el quart inicial inventant-se un 2+1 de manera inversembl­ant i va començar el segon amb dos triples frontals gairebé seguits. Per molt que ja hagi bufat fins a 40 espelmes, es fa difícil pensar que està jugant els seus últims partits a nivell de club. A aquest nivell, els aficionats agrairien que continués un any més. El fet és que Gasol va encendre la metxa i els seus companys ho van aprofitar. El Barça va començar a córrer i anotar amb facilitat. En defensa, Jasikevici­us somreia, un cop aturada a la pissarra l’hemorràgia causada per Huertas i Shermadini dimecres. Un triple de Calathes estirava el marcador fins al 41-31 (al minut 16). Però abans del descans, Davies i Shermadini van rebre una tècnica per cap després d’encarar-se al centre de la pista. Ja se sap que amb el Tenerife de Vidorreta no hi ha nits tranquil·les.

Al Barça no li estaven fent falta diferèncie­s gaire significat­ives per plasmar la superiorit­at sobre el parquet. Era evident. Amb el Madrid sortint al final del passadís, el conjunt blaugrana es va continuar aplicant amb ganes després

NOVA PARELLA Gasol s’ha unit descaradam­ent a Higgins en el paper de líder del conjunt blaugrana

SENSE MARGE D’ERROR La final començarà demà al WiZink (18.30 hores) i es disputarà només a tres partits

del descans, molt solidaris els deixebles de Jasikevici­us en defensa. Gasol continuava alimentant l’estadístic­a, adornant-se amb alguna esmaixada i delectant el públic amb taps marca de la casa, imposant-se com a millor basquetbol­ista espanyol de tots els temps amb la millor valoració de la nit (24). Estava còmode el Barça i quatre tirs lliures de Davies deixaven ja llest per a sentència el xoc abans de l’últim quart (66-48, minut 29). Els últims deu minuts van ser per al gaudi dels blaugrana i també dels canaris, que van tancar una temporada espectacul­ar.

Set anys després, el Barça continua buscant una Lliga. I el Reial Madrid es torna a creuar al seu camí. A Sarunas Jasikevici­us li toca esforçar-s’hi. Barça: Calathes (13), Higgins (14), Abrines (3), Mirotic (6), Davies (14); Hanga (3), Bolmaro (4), Smits (5), Gasol (15), Kuric (6), Oriola (3), Westermann (3).

Lenovo Tenerife: Fittipaldo (3), Jenkins (0), Doornekamp (19), Cavanaugh (5), Shermadini (8); Huertas (13), Salin (8), Rodríguez (3), Guerra (7), Sulejmanov­ic (6).

 ??  ??
 ?? ENRIC FONTCUBERT­A / EFE ?? Cory Higgins, sempre fiable, guanya la partida a Fran Guerra en un salt
ENRIC FONTCUBERT­A / EFE Cory Higgins, sempre fiable, guanya la partida a Fran Guerra en un salt
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain