La Vanguardia (Català)

L’estiu més sexual del segle

- Joaquín Luna

Experts del gènere humà masculí reunits a Valdepeñas vaticinen que aquest serà l’estiu més calent del segle gràcies a l’anomenada tempesta perfecta, en feliç definició del sociòleg Pérez Lince.

Els assistents al congrés “Els homes del segle XX i la sexualitat del segle XXI” van debatre en la clandestin­itat i a crits sobre allò que de debò interessa a la ciutadania: “Tornaran aquelles sueques o millor no?, “Sempre carden els mateixos, mite o axioma”, “Quan els teus nets et descobreix­en a Tinder”, “El poliamor, esdevenime­nt multitudin­ari” i “La floreta en el règim del 78”.

No obstant això, l’interès general va conduir totes les ponències al mateix punt crucial: si és veritat, com sembla, que estem davant l’estiu més calent del segle, em menjaré un torrat saludable o a desconnect­ar i gràcies?

Els delegats de Benidorm no van descartar res, com a bons experts, però es van atrevir a pronostica­r que n’hi haurà per a tots sempre

El fòrum de Valdepeñas: “Em menjaré un torrat aquest estiu o a desconnect­ar i gràcies?”

que Londres obri les portes, un vaticini que va fer posar dret l’auditori Arturo Fernández, tret de la delegació de Menorca, que va abandonar la sala després del rebuig de la promoció d’un canvi de turistes Benidorm-Ciutadella.

El sexòleg Carandell va incidir en el desig latent de conciliar algunes alegries i la vida familiar, assumpte que va provocar friccions entre els delegats casats i sense compromís i els divorciats del mateix Bilbao, partidaris d’un calendari sexual que prioritzi aquells que han patit més amb la pandèmia (o sigui, ells) i la divisió d’Espanya en zones conforme a la singular geografia dels clubs swingers a Espanya (el Llevant per als bascos, Euskadi i la cornisa per a les parelles de la Mediterràn­ia), que exigeixen la reobertura perquè són llocs segurs on ningú no es coneix i si es coneix, dissimula.

Els organitzad­ors van recalcar la necessitat de fer servir un llenguatge inclusiu i desterrar comentaris barroers als passejos marítims de l’estil “se li nota el tanga”, “mare de Déu” i “si no fos perquè la meva sogra és al balcó” perquè cosifiquen i tampoc no porten enlloc.

–I quan es notarà el canvi de cicle i la pujada de la temperatur­a?

–Quina pregunta! Quan les dones s’hagin pogut bronzejar!

Els càlculs més realistes parlen de les revetlles i d’un pic cap al 25 de juliol, si l’autoritat sanitària ho permet i elles no ho impedeixen.

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain