La Vanguardia (Català)

La dona que va matar la seva filla confessa que es volia venjar del seu ex

El jutge decreta presó per a la mare que va matar la seva filla a Sant Joan Despí

- TONI MUÑOZ

María Cristina Rivas, de 35 anys, va confessar ahir davant el jutge que va matar la seva filla per venjar-se del seu exmarit, de qui s’havia separat fa dos anys enrere. “Ho vaig fer per qüestions relacionad­es amb la meva exparella”, va afirmar ahir en una declaració per videoconfe­rència des del Parc Sanitari de Sant Boi on es recupera de la sobredosi de medicament­s amb què es va intentar llevar la vida després de cometre el crim de la seva filla de només 4 anys. Va revelar que primer va drogar la criatura amb un ansiolític i l’endemà la va asfixiar posant-li una bossa de plàstic al cap. El jutge d’instrucció 7 de Sant Feliu de Llobregat al final de la declaració en va decretar l’ingrés en presó provisiona­l sense fiança.

El crim de la petita Yaiza de 4 anys es va cometre el 31 de maig. Els Mossos van trobar els cossos de la menor amb la seva mare inconscien­ts al domicili on vivien al barri de Sant Pancraç de Sant Joan Despí. La nena no tenia pols però a la seva mare la van poder reanimar i va ser ingressada a l’hospital Moisès Broggi, després derivada a l’hospital Clínic i després al Parc Sanitari de Sant Boi des d’on pròximamen­t serà enviada a un centre penitencia­ri. La dona va reconèixer que feia un parell de mesos que planejava matar la criatura i després suïcidar-se per perjudicar el seu exmarit. El cap de setmana anterior als fets, li havia demanat a la seva exparella que tornessin a estar junts, però, com altres vegades, ell la va rebutjar, segons han confirmat fonts de la família. Commociona­ts, el pare de Yaiza i la seva família assisteixe­n incrèduls a un desenllaç que no haurien imaginat mai. La dona no els havia dit mai, ni tan sols suggerit que volgués matar la nena per fer-li mal a ell. Comenten que la relació era distant però cordial per poder gestionar el dia a dia de la seva filla.

Els Mossos al principi van pensar que la mare havia drogat la seva filla i immediatam­ent havia pres un còctel de pastilles per suïcidar-se, però la dona va aclarir ahir que no va ser així. La realitat va ser molt més cruel i demostra que la dona va actuar amb una gran dosi de sang freda.

La nit anterior li va donar un Lorazepam – un ansiolític– a la nena, que al matí no es va despertar, moment que va aprofitar per posar-li una bossa de plàstic al cap i posar fi a la seva vida. Després, va trucar a l’escola per avisar que la nena no hi aniria perquè no es trobava bé. Després va telefonar a la feina, a la clínica Platón on feia d’infermera, per excusar-se. Fetes les gestions, va baixar a passejar el gos i quan va tornar al domicili es va intentar llevar la vida. L’àvia de la nena va ser qui es va trobar la filla i la neta inconscien­ts i la que va trucar a una ambulància que finalment va poder reanimar la dona, però no la nena. El pare va rebre la notícia quan va anar a buscar la seva filla a l’escola i li van dir que no hi havia anat perquè no es trobava bé. En aquell moment, va començar a sospitar que alguna cosa anava

L’assassina confessa va revelar davant el jutge que va asfixiar la nena posant-li una bossa de plàstic al cap

malament. Va ser ell mateix el que va alertar la seva exsogra perquè s’arribés al domicili per veure què passava.

A l’escenari del crim, el Grup d’Homicidis dels Mossos van trobar cinc cartes de suïcidi destinades als familiars a qui suposadame­nt l’assassina confessava tot el que havia fet i donava els motius que l’havien empès a posar fi a la vida de la nena i a la seva, com inicialmen­t havia planejat. Els Mossos no van obrir immediatam­ent les cartes de suïcidi, perquè esperaven rebre l’aval d’un jutge per poder ferho. Els motius, tot i això, els va explicar ahir la dona davant el jutge.

 ?? ARXIU/LV ?? Els Mossos acordonen la zona on una mare va assassinar la seva filla i després va intentar suïcidar-se
ARXIU/LV Els Mossos acordonen la zona on una mare va assassinar la seva filla i després va intentar suïcidar-se

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain