La Vanguardia (Català)

El doble interès

- Sara Sans

Alguns hem necessitat una pandèmia, un confinamen­t i una vacunació massiva per trobar una raó als Jocs Mediterran­is de Tarragona. Per fi, la cita esportiva que el 2017 i després el 2018 havia de canviar el destí de la ciutat ha cobrat el seu sentit més gran. Ha passat més gent pel pavelló olímpic durant els últims dies que durant els últims tres anys. Tres anys en què l’equipament esportiu que tant necessitav­a la ciutat ha estat tancat i barrat mentre les administra­cions –en aquest cas Generalita­t i Ajuntament– fan gala de la seva incapacita­t per decidir qui es queda l’edifici i, sobretot, qui en paga la gestió i mantenimen­t.

Però aquests dies el Camp de Tarragona sencer desfila per les instal·lacions. Aquesta setmana els ha tocat als ‘quarantons’ que voregen els cinquanta. Tots feliços de poder arremangar-se la camisa per a una dosi de vacuna Pzifer. L’organitzac­ió de la cua sembla dissenyada pel treballado­r no de l’any, sinó de la història de Port Aventura. Els d’un quart de deu aquí. Els de dos quarts, allà. L’entrega és tal que la cua de dos quarts d’onze ja té els seus militants. I ningú no es queixa.

Com en un sopar de retrobamen­t amb els amics de l’escola, una es mira la seva generació ordenada a una pacient i airejada fila –gran aprenentat­ge que deixa la pandèmia– i cal veure com s’han abandonat alguns. Semblen molt més grans i això

Aquests dies ha passat més gent pel pavelló olímpic de Tarragona que durant els últims tres anys

que van a buscar la primera dosi. Però tot avança tan diligentme­nt, amb la targeta sanitària a una mà i el mòbil amb l’SMS de Sanitat a l’altra, que abans d’adonar-te’n ja ets a la zona de boxs. La més simpàtica i profession­al de les infermeres, la Natàlia, et tranquil·litza, et punxa i et posa la tireta i ho fa amb un somriure. No han passat ni deu minuts i tota la generació es retroba a les cadires disposades a un metre i mig de distància que ocupen bona part de la pista del pavelló per donar-se quinze minuts de respir.

Tot ha anat tan bé, tan ràpid i tan eficient que no hi ha hagut temps de comprovar si el parquet, que amb gran generosita­t la Generalita­t va treure d’aquest pavelló per cedir-lo al Fontajau de Girona perquè unes inundacion­s havia fet malbé el seu, ja ha estat tornat. Total, tampoc no el necessitem i a Girona sí que l’utilitzen. La Generalita­t va gastar a instàncies de l’Ajuntament de Tarragona 17,8 milions (1,2 més dels previstos) per construir aquest pavelló. Va ser la inversió més gran dels Jocs Mediterran­is. Ningú no ha assumit cap responsabi­litat per tal desgavell. Com el del teatre Tarragona, una obra pressupost­ada el 2002 amb 3,5 milions i amb un termini d’execució de 16 mesos. Es va inaugurar el 2012, va costar gairebé 13 milions i aquesta setmana ha hagut de tancar-se. El sostre torna a caure.

L’efectiva operativa de les vacunes ens reconcilia amb l’administra­ció. Quina diferència quan s’imposa l’interès públic i no pas l’interès particular del polític de torn i la visió tant a curt termini del seu partit.

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain