La Vanguardia (Català)

Calor en augment

- Alfred Rodríguez Picó @AlfredRPic­o

L’any passat per aquestes dates teníem el terra gairebé saturat d’aigua, després de severes tempestes i una primavera molt plujosa. Aquest any anem per camins molt diferents, després d’una primavera seca. Ara es presenta una invasió càlida que entre demà i dimarts provocarà registres caniculars, recordi evitar el sol quasi zenital de les hores centrals del dia. Però a diferència del que un pugui pensar, possibleme­nt aquesta calor intensa no durarà gaire, hi ha indicis que a mitjans de la propera setmana les tempestes, algunes de fortes, posaran final a aquesta invasió càlida, encara que segurament no serà l’única d’aquest estiu.

CATALUNYA

Després de les aparatoses tempestes d’ahir, torna l’estabilita­t, domini del sol amb alguns núvols alts, algun xàfec de tarda molt aïllat a l’interior i el Pirineu i temperatur­a en augment, calor moderada intensific­antse. Demà sol i calor, dia de ple estiu, com si es tractés de finals de juliol, algun xàfec molt aïllat de tarda al Pirineu. Dilluns canicular, atenció a les temperatur­es que podran elevar-se fins a fregar els 38 °C o 39 °C a les zones més càlides de l’interior i superar amb escreix els 30 °C a la costa. Dimarts continuarà la intensa calor, una mica menys a l’interior i el Pirineu i possibles tempestes, algunes de fortes, a partir de dimecres.

ESPANYA I EUROPA

Un anticicló estabilitz­arà el temps els propers dies a tota l’Europa occidental i central, tempestes tan sols a l’est del continent, temperatur­es en augment. Possibleme­nt la segona meitat de la propera setmana les tempestes es generalitz­in a molts països de l’oest. A Espanya desapareix l’activitat tempestuos­a del nord-est i apareix a Galícia, Castella i Lleó, Extremadur­a i centre, mantenint-se demà. A l’oest d’Espanya la temperatur­a baixa, però augmenta a l’est i les Balears amb alguns núvols mitjans que arrencaran del nord de l’Àfrica i poden comportar algunes gotes de fang entre Andalusia oriental i Múrcia.

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain