La Vanguardia (Català)

Camera Musicae vol arribar a ser una orquestra de classe A d’aquí cinc anys

- MARICEL CHAVARRÍA

“Una orquestra necessita temps per construir-se, però en els seus tres cinc anys de vida, la Simfònica Camera Musicae ha assolit un nivell d’excel·lència que fa que ens proposem convertir-nos d’aquí tres o cinc anys en una orquestra de classe A a Europa”. Així de rotund parla Tomàs Grau, director de l’OCM, l’orquestra privada establerta a Tarragona i amb temporada al Palau, que compta amb un 90% de músics de Catalunya, la meitat sorgits de l’Esmuc i un 30% més del Conservato­ri del Liceu. “Sense la Logse el nivell de les noves generacion­s de músics no seria possible”, diu.

Grau va presentar ahir la 16a temporada que, a parer seu, és la més ben dissenyada fins ara. “Per coherència i equilibri, per repertori simfònic coral i pels convidats que portem”. I això que en la del 15è aniversari i en plena pandèmia han tingut entre els seus solistes convidats Anne Sophie Mutter, Maria João Pires, Mischa Maisky, Midori i Rudolf Buchbinder. “No hi ha cap orquestra al món que porti això”, sentència Grau.

La temporada 2021-22 de l’OCM començarà en coproducci­ó amb el Palau de la Música amb la integral de Concerts per a piano de Beethoven que es va haver de cancel·lar per la pandèmia: la interpreta al piano el britànic Paul Lewis els dies 10 i 11 d’octubre. Una època, aquesta, en què l’orquestra pensa que encara no podrà tocar del tot sense distància ni mascareta. Al novembre tornarà la jove violinista francesa Alexandra Soumm, amb el Concert núm. 1 de Max Bruch dirigit per Pablo González. I el desembre, per Nadal, serà el torn de l’increïble Paul Agnew, el tenor escocès i codirector amb William Christie de Les Arts Florissant­s, que conduirà un Messies de Händel no íntegre però sí de nivell, amb el Cor Francesc Valls i amb veus solistes com les de Raquel Andueza i Marta Infante.

Al 2022 s’espera a Javier Perianes en el Concert núm. 21 de Mozart; a Mischa Maisky, que torna al Palau amb la meitat de les Suites de Bach, i a Aleksei Volodin amb el 2n Concert per a piano de Brahms, que també havia estat cancel·lat i serà part del Barcelona Obertura Spring Festival. Salvador Mas dirigirà la Missa en Do de Mozart amb el Cor Lieder Càmera i solistes com Ulrike Haller. També serà notable la tornada de la violinista Patricia Kopatchins­kaja, amb el Concert núm. 1 de Xostakóvit­x –i Tomàs Grau completant-ho amb Rakhmànino­v–, i finalment unes Quatre estacions de Vivaldi dirigides des del clavicèmba­l per Rinaldo Alessandri­ni i amb la violinista Liza Freschtman.

 ?? . ??
.
 ??  ?? Paul Agnew dirigirà El Messies
VENDA D’ENTRADES PRÒXIMAMEN­T A entradesde­vanguardia.com DESCOMPTE CLUB VANGUARDIA
Paul Agnew dirigirà El Messies VENDA D’ENTRADES PRÒXIMAMEN­T A entradesde­vanguardia.com DESCOMPTE CLUB VANGUARDIA

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain