La Vanguardia (Català)

La pilota s’obre pas

La selecció espanyola, ja vacunada, reprendrà avui els entrenamen­ts en grup

- Luis Buxeres

S’ha acabat. L’estira-i-arronsa. Les renyines. El sainet de la vacunació. Tot ha conclòs i la pilota per fi es pot obrir pas i posar de manifest que Espanya debuta dilluns a l’Eurocopa, no en una competició de vacunes. Els internacio­nals espanyols van rebre ahir a primera hora la pauta completa contra la covid i després van tenir el dia lliure per driblar els possibles efectes secundaris de la vacuna. De fet, tampoc no treballara­n durant el matí d’avui i tornaran a la feina a la tarda, quan podran gaudir del seu primer entrenamen­t en grup des de diumenge. Els jugadors ja han superat els terminis marcats pel protocol i podran tornar a treballar plegats per primera vegada des que es va saber el positiu de Busquets.

La tan comentada vacunació dels futboliste­s va tenir lloc a Las Rozas el matí d’ahir sense incidents. Una desena de persones de la unitat de seguretat de l’hospital Central de la Defensa Gómez

Ulla de Madrid es van desplaçar a la Ciudad del Fútbol per subministr­ar les vacunes als internacio­nals. També hi van fer acte de presència sis membres de l’Exèrcit de Terra per supervisar el procedimen­t. Mai una injecció no havia aixecat tanta expectació.

La majoria de jugadors va, rebre la vacuna monodosi de Janssen. D’altres, els que ja havien rebut una primera dosi o els que ja han patit la covid aquests mesos, van rebre la vacuna de Pfizer. El resultat és que tots, incloent-hi el cos tècnic i els 17 integrants de la bombolla paral·lela, ja tenen la pauta completa i poden pensar només en el futbol. Quan queden tres dies per debutar en una Eurocopa, potser ja és hora.

Arran de tot aquest procés, la UEFA sortia ahir al pas informant que havia decidit descartar l’opció d’oferir la vacunació a totes les seleccions a causa que la situació sanitària a cada país és diferent. “No ho veiem possible des d’un punt de vista ètic i organitzat­iu”, va assegurar l’organisme.

Entre els que van rebre una única injecció de Pfizer hi havia Thiago Alcántara, que es va contagiar de covid a principis de temporada a Liverpool, però es va poder reincorpor­ar als entrenamen­ts unes dues setmanes més tard, a mitjans d’octubre. “Hi ha una competició tan bonica al davant que llancin el que ens llancin ho farem amb l’objectiu d’estar ben preparats per al torneig”, emfatitzav­a ahir el migcampist­a espanyol en una roda de premsa encara telemàtica a causa del protocol que hi ha actiu.

“Unim joventut amb gana i experiènci­a, és una combinació molt bonica. Aquesta selecció pot arribar molt lluny”, afegia optimista.

La situació a la concentrac­ió a Las Rozas avui donarà un tomb. Els nuvolots per fi s’esbandiran i sortiran els rajos de sol. Ahir, per tercer dia consecutiu, tots van donar negatiu. I a la tarda es complien els terminis establerts pel protocol. Així, Luis Enrique podrà dirigir a la tarda el seu primer entrenamen­t en grup de tota la setmana dos dies abans del duel davant Suècia.

Per bé que el primer raig de sol ja havia sortit als afores de Madrid gràcies a la reincorpor­ació, entre emotius aplaudimen­ts dels seus companys, de Diego Llorente a la disciplina espanyola, ja que avui es tornarà a posar a les ordres del selecciona­dor, una vegada confirmat que va ser diagnostic­at amb un fals positiu. Les llàgrimes de dimarts afortunada­ment s’han convertit en somriures per al central madrileny del Leeds.

DIVERSOS NEGATIUS SEGUITS Els futboliste­s han superat tots els terminis establerts pel protocol i tornaran a treballar plegats

THIAGO, OPTIMISTA “Hi ha una bona barreja de joventut, experiènci­a i fam; aquesta selecció pot arribar lluny”

 ?? PABLO GARCIA / AP ?? Gerard Moreno rep la vacuna contra la covid per part d’un membre del departamen­t mèdic de les forces armades
PABLO GARCIA / AP Gerard Moreno rep la vacuna contra la covid per part d’un membre del departamen­t mèdic de les forces armades
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain