La Vanguardia (Català)

Revolució al Barça

El club rescindeix els contractes de Guillermo Amor i del tècnic del filial, García Pimienta

- ANAÏS MARTÍ

Joan Laporta va prendre possessió del càrrec el 17 de març. Tres mesos després van arribar els primers moviments a la Masia en forma d’acomiadame­nts. Ahir a primera hora el club va comunicar a l’entrenador del filial, Francisco Javier García Pimienta, la seva destitució en una reunió celebrada a la ciutat esportiva. El responsabl­e de la Masia, José Ramón Alexanko, i el vicepresid­ent esportiu, Rafael Yuste, li van comunicar la seva decisió. A la tarda es va fer oficial la destitució de l’exblaugran­a Guillermo Amor, un dels referents de la Masia com a futbolista, que va ser rellevat del càrrec com a responsabl­e de relacions institucio­nals del club.

García Pimienta,que tenia un any més de contracte, havia accedit la setmana passada a adequar el seu salari a la complicada situació del club. No esperava que l’acomiadess­in, i de fet tenia una reunió prevista dilluns per començar a planificar la pròxima temporada. Tanca una etapa de 20 anys al club. Va entrar el 2001 com a segon entrenador del cadet A, en què hi havia Messi o Piqué, entre d’altres. Després va anar ascendint fins a guanyar la Youth League amb el juvenil A el 2018, títol que li va obrir les portes al filial en substituci­ó de Gerard Lóbol pez. Amb el Barça B va aconseguir classifica­r l’equip per als dos últims playoffs d’ascens. Aquest curs, amb el filial més jove de la història no va consumar l’ascens a la categoria de plata, tot i que sí que s’ha classifica­t per a la nova Primera RFEF. El seu substitut serà l’exblaugran­a Sergi Barjuan, un dels jugadors del dream team que va donar suport a Laporta durant les eleccions. La revolució en el futbol base també inclou canvis a la banqueta del juvenil A. L’exblaugran­a Rafa Márquez, que també es va deixar veure durant la campanya de Laporta, s’encarregar­à de dirigir l’equip que fins ara entrenava Sergi Milà, que tornaria al cadet A. Pel que fa a responsabl­es del fut

base, també es prescindei­x d’Aureli Altimira i s’està parlant amb Jordi Roura, a qui se li ha ofert una reubicació. La setmana que ve, molt probableme­nt dimarts, es negociarà amb ell. Àlex García tampoc continuarà al capdavant del departamen­t de scouting del club.

Un divendres convuls, Guillermo Amor va ser l’últim destituït com a director de relacions institucio­nals i esportives, una funció que havia desenvolup­at des de l’octubre del 2017.

Amor va arribar als 13 anys de Benidorm i va ser un referent de la Masia, en què va passar a la història per ser el jugador del planter que va substituir Maradona en la inauguraci­ó del Miniestadi el 1982. Va debutar el 1988 amb el primer equip, amb què va disputar 421 partits oficials, i es va convertir en una de les peces clau del dream team de Johan Cruyff. Va jugar fins al 1998. De fet és el desè blaugrana amb més partits. Després de penjar les botes va tornar al club el 2003 coincidint amb el primer mandat de Laporta. Va ser com a director de la Masia i fins al 2007. El juliol del 2010, després del triomf de Sandro Rosell a les eleccions, va tornar per dirigir de nou el planter barcelonis­ta amb Albert Puig. El maig del 2014, ja amb Bartomeu, Jordi Roura el va rellevar en el càrrec. Va ser llavors quan Amor va aterrar a Austràlia, on va guanyar la lliga la 2015-2016 al capdavant de l’Adelaide United. Allà es va estar dos anys abans de començar el 2017 una tercera etapa al club de la seva vida, altre cop a la Masia, amb José Mari Bakero. Poc després va assumir la seva última responsabi­litat institucio­nal. Dels darrers 41 anys de vida, Amor, que en té 53, n’ha passat 30 al Barça.

Aquestes són les primeres decisions d’una revolució que anirà a més. Es reduiran càrrecs i hi haurà canvis al capdavant del departamen­t de metodologi­a, amb la incorporac­ió d’Albert Capellas, mà dreta d’Alexanko i selecciona­dor sub-21 de Dinamarca. El responsabl­e del futbol 11 serà Albert Benaiges i Marc Serra, actual tècnic sub-16, podria coordinar el futbol 7.

Sergi Barjuan serà nomenat tècnic del Barça B i Rafa Márquez del juvenil A

Amor, destituït com a responsabl­e de relacions institucio­nals, càrrec que ocupava des del 2017

Aureli Altimira, responsabl­e del futbol base, no continua, i Jordi Roura negocia la sortida de l’entitat

 ?? EUROPA PRESS SPORTS / GETTY ?? L’exblaugran­a Guillermo Amor deixa de ser el responsabl­e de les relacions institucio­nals de l’entitat
EUROPA PRESS SPORTS / GETTY L’exblaugran­a Guillermo Amor deixa de ser el responsabl­e de les relacions institucio­nals de l’entitat

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain