La Vanguardia (Català)

La CEOE vol portar la proposta sobre el marc laboral a Brussel·les

- A. RODRÍGUEZ DE PAZ

Com es podia esperar la proposta del Ministeri de Treball sobre les limitacion­s en la contractac­ió temporal no ha estat ben rebuda per la patronal. Fa un parell de dies, dirigents de la CEOE van analitzar amb detall el text que el departamen­t de Yolanda Díaz ha posat damunt la taula de diàleg sobre els canvis en el marc laboral, inclòs l’enduriment dels contractes temporals, i van prendre la decisió de presentar una proposta pròpia, expliquen a

La Vanguardia fonts coneixedor­es de la reunió. A més, l’organitzac­ió que dirigeix Antonio Garamendi vol presentar la seva posició a Brussel·les.

Les directrius de la Comissió Europea sobre la modernitza­ció del mercat de treball han estat utilitzade­s per la patronal per criticar com està enfocant el departamen­t de Díaz la negociació amb els agents socials.

Per als empresaris, el text presentat la setmana passada pel departamen­t de Yolanda Díaz “no és negociable”, recalquen les fonts consultade­s, ja que consideren que el Govern central directamen­t ha assumit la posició defensada pels sindicats. Per aquesta raó, dins la CEOE defensen la necessitat de contraatac­ar amb una proposta pròpia.

La idea de desmuntar punts de la reforma laboral del 2012 com la prevalença del conveni d’empresa o la durada de la ultraactiv­itat dels convenis que han caducat no ha generat mai entusiasme dins l’organitzac­ió amb seu al carrer de Diego de León de Madrid. Més suspicàcie­s aixeca la regulació de la subcontrac­tació –una modificaci­ó que no té a veure amb la reforma de Fátima Báñez, però que ja havien estat negociant amb Treball, CC.OO. i UGT abans de l’esclat de la pandèmia. Tot i això, la cirereta l’ha posat la idea de l’Executiu d’emprendre la temporalit­at, taxant molt més les causes per les quals es podran subscriure contractes amb durada per temps determinat.

Segons el text lliurat a la patronal i els sindicats, el contracte temporal no podrà ser utilitzat per atendre l’activitat “normal” d’una empresa, encara que sigui estacional o per campanyes. La proposta recorda que per a aquests casos hi ha els contractes fixos-discontinu­s. A

La patronal rebutja les limitacion­s del contracte temporal dissenyade­s per Treball

més, estableix que els contractes temporals no podran durar més de sis mesos, ampliables a un any si es recull al conveni de sector. La reorganitz­ació de l’oferta de contractes, defensada per Treball, comporta també la desaparici­ó del contracte per obra i servei. Una decisió que rebutgen sectors empresaria­ls com el de la construcci­ó, en considerar que dificultar­à la seva activitat. La negociació continua oberta i l’horitzó arriba a finals d’aquest any.

 ?? EP
Antonio Garamendi ??
EP Antonio Garamendi

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain