La Vanguardia (Català)

ELS MOTS ENCREUATS

Núm 11206

- Màrius Serra

HORITZONTA­LS 1 Omple de mixetes la casa. Co, Co, Co. 2 Sifilítica. Aprimada de la punta en ple funeral. 3 Amb una S et fornirà de wifi. La marxa que empeny a l’altar. En Capone.

4 Aconseguei­x un petit botí qui s’arrisca. Pans pastats sense llevat. As. 5 Tenir el pit mig tapat. Acceptaran l’herència. L’últim de la fila.

6 Dolls i dolls d’aigua rajada. Ho fa tot ben cantellut. 7 Palmereta. Parèntesi oral de qui talla el fil d’una conversa. Pot ser de lletra o del delicte. 8 En. Amagat. Radical univalent. 9 Procedimen­t retòric que consisteix a emprar excepciona­lment un temps, un mode, un nombre o un gènere per un altre. Antiguitat vital.

10 Li obrí les portes. Pregaré a la mina. Avisa per la pèrdua de la targeta de crèdit. 11 Comencem a momificar-nos. Ressons literaturi­tzants. Embellit. 12 Repetir al final d’un concert. Fer-ne vol dir fer esglaó amb la cama doblegada. Comença a veure l’art rupestre. 13 Principi d’icterícia. Perpetrin. Sol precedir el nom de l’amo del tros. 14 Individu d’un poble amerindi que habita a l’estat mexicà de Michoacán, prop de Pátzcuaro. Orines.

VERTICALS 1 Agafaria el bestiar fugisser el gos de caça. Territori abstracte, sobretot en el món digital. 2 Que es pot percebre per l’oïda. Aquesta és de les que ressonen. 3 Les pel·lícules més fines. Aquests administre­n els bens materials d’un convent. Res no és. 4 Pot perdre el cap. Cosí del linx que no admet caputxa. Acabar abstemi. 5 Acció pròpia d’un infant. Que fa cara de no haver dormit gaire. 6 L’acuso de silenci. Paradisíac. Mil cent. 7 Fa l’aspecte de dedicar-li alguna cosa a la seva parella. Blava immensitat. 8 Centúria. Toc de campana. Atrevit. 9 Sentin una profunda aversió. Predecesso­r peninsular. Nipó anaeròbic. 10 Collar de plomes. Agitem el suc. En un cert sentit, inicia un procedimen­t penal.

11 La gallina comença a tenir instints maternals. El planeta on vivim. Incògnita entre l’erotisme i la pornografi­a. 12 Sempre sona per damunt del sol. Es maten. Coure.

13 Dat per remenat. Prepara sembrats. Filferro. 14 Alegraràs les carns. Untats pels anagramist­es.

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain