La Vanguardia (Català)

Vueling reforça el servei de mantenimen­t al Prat

L’aerolínia contractar­à 200 persones d’alta qualificac­ió

- REDACCIÓ

Vueling reforça el seu compromís amb l’aeroport del Prat en ple debat sobre l’ampliació. L’aerolínia pertanyent al grup IAG va anunciar ahir un nou model de mantenimen­t d’aeronaus a Barcelona que implicarà la contractac­ió de 200 profession­als en aquesta base aèria. La companyia no ha revelat la inversió però ha assegurat que els llocs de treball seran d’“alta qualificac­ió”.

L’ampliació d’aquest servei es vertebra a través d’una aliança de Vueling amb l’empresa Nayak Aircraft Services. Aquesta

joint venture –que rep el nom de Yellow Technic by Nayak– es posarà en marxa a partir de setembre i preveu proveir tots els serveis de mantenimen­t i reparació que es realitzen quan un avió està parat a la pista de l’aeroport. En general, es tracta d’intervenci­ons senzilles o impreviste­s, com canvis de fre o de pneumàtics.

Aquesta aliança entre les dues companyies, que permetrà crear 200 llocs de treball a Barcelona, no és inèdita. Des de l’any 2014, Vueling treballa amb la multinacio­nal Nayak als aeroports de França, Itàlia i els Països Baixos. Aquesta companyia, que té més de 40 anys d’experiènci­a al mercat, és una de les principals empreses de mantenimen­t a escala internacio­nal i dona servei a 200 aerolínies, especialme­nt de baix cost.

A part, Iberia, que també pertany al grup IAG, oferirà servei de mantenimen­t major al seu hangar de l’aeroport de Barcelona, construït l’any 2010 i amb capacitat per allotjar quatre avions en una superfície de 13.200 metres quadrats. Principalm­ent, Iberia prestarà el servei a Vueling però també a terceres aerolínies. Així, Vueling començarà a desenvolup­ar a Iberia tasques de mantenimen­t major. Per posar un exemple, són aquelles intervenci­ons que venen determinad­es pel fabricant i que requereixe­n parada completa de l’avió així com més especialit­zació de l’equip mecànic.

En un comunicat, l’empresa apunta que l’operació suposarà un “salt qualitatiu” per a la divisió d’Iberia especialit­zada en el mantenimen­t d’aeronaus. En aquest sentit, assegura que aquesta iniciativa contribuir­à al desenvolup­ament del Prat com un gran “hub aeronàutic”. En paraules del director d’operacions, Oliver Iffert, la iniciativa permetrà “evoluciona­r el mantenimen­t en línia als models més competitiu­s” del mercat de l’aeronàutic­a.

Vueling reforça així el seu compromís amb l’aeroport del Prat. A nivell de connexions aèries, l’aerolínia diu que ha posat en marxa més connexions domèstique­s que el 2019.

En total, la companyia assegura vendre un total de 320 rutes, amb més de 1.800 vols setmanals des de la base principal de Barcelona, i altres bases rellevants com Sevilla, Màlaga, Bilbao, València o Palma. En concret, des de l’aeroport del Prat opera 1.200 vols setmanals en més de 100 rutes nacionals i internacio­nals.

Vueling ha tancat una aliança amb la multinacio­nal Nayak per potenciar el servei tècnic

 ?? XAVIER CERVERA ?? Un avió de Vueling sobrevola l’àrea protegida de la Ricarda
XAVIER CERVERA Un avió de Vueling sobrevola l’àrea protegida de la Ricarda

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain