La Vanguardia (Català)

Qui serà avui a la plaça?

PP i Cs hi van poc convençuts

- CARMEN DEL RIEGO

A PP, Vox i Ciutadans els uneix el rebuig als indults per als líders independen­tistes condemnats pel procés. Per això avui aniran a la plaça de Colón, amb els seus tres caps de files, per bé que estaran separats. Un d’ells, Santiago Abascal, hi va convençut des del primer moment, i de fet va ser el primer a anunciar mobilitzac­ions al carrer després de l’informe negatiu del Tribunal Suprem. Rosa Díez i Fernando Savater van fer la feina a Vox i van convocar una concentrac­ió per avui a Colón.

Convocada per “la societat civil”, PP i Cs van donar suport a la manifestac­ió, perquè el seu rebuig als indults ha de quedar clar, però van dubtar sobre la presència de Pablo Casado i d’Inés Arrimadas en una plaça que fa dos anys, en una altra convocatòr­ia semblant, va tenir unes conseqüènc­ies pèssimes per als dos i només va beneficiar Vox. El suport d’aquests dos partits a la convocatòr­ia ha estat tebi, i malgrat que el PP ha atès moltes peticions de les que li van fer els organitzad­ors, “Unión 78”, no han mobilitzat els seus seguidors per omplir Colón, al contrari del que va fer amb les de l’AVT.

A Colón hi haurà gent, molta gent, asseguren al PP i a Cs, i ells hi aniran, però no és la seva manifestac­ió; qui ha d’omplir la plaça, subratllen, són els convocants, perquè si fos per ells no s’hauria celebrat avui. Potser ho fa Vox.

El PP continua amb la seva recollida de firmes, encara en un estadi moderat, tot i que superen les 100.000, asseguren al PP, perquè els indults encara no s’han concedit i després encara quedaran tres mesos fins que s’acabi el termini per presentar el recurs. Queda molt de temps i el PP està satisfet del ritme que porta.

Tan és així que Casado, en un acte del PP ahir a Cartagena, no va citar la concentrac­ió de Colón ni va parlar explícitam­ent dels indults, per bé que no per això va rebaixar la duresa cap a Pedro Sánchez per les seves cessions als independen­tistes. Per Casado, amb Sánchez tenim “un Govern fallit i a la deriva” que pacta “amb independen­tistes i radicals, perquè vol”, va remarcar, “ja no enganya ningú, malgrat que ens menteix a tots”. Segons va dir, Sánchez està segrestat pels radicals i té síndrome d’Estocolm, per la qual cosa veu en ells “els que busquen concòrdia, convivènci­a i estan en contra de la revenja”, i en el PP, el seu enemic. Davant aquest discurs, Casado es rebel·la: “Nosaltres sí que estem construint concòrdia, en el marc de la llei, amb els tribunals, no amb els que delinqueix­en ni amb els que ens insulten”.

Casado va advertir que en aquesta síndrome d’Estocolm el rescat que demanen a Sánchez, “el pagament que li demanen, és la Constituci­ó”, però “el PP no permetrà que es pagui amb la Constituci­ó, que Sánchez continuï en el poder. El PP no ho permetrà, va concloure”. Al contrari: el PP la defensarà “amb fermesa, però amb serenitat, amb concòrdia, però amb la legalitat, buscant el millor per als espanyols, els únics a qui ens devem”.

 ?? EDU BOTELLA / EP ?? Casado fent-se una selfie amb una dona ahir en un acte del PP
EDU BOTELLA / EP Casado fent-se una selfie amb una dona ahir en un acte del PP

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain