La Vanguardia (Català)

El pare assassí de les nenes va planejar causar un “dolor inhumà” a la mare

La jutgessa acusa Gimeno de doble homicidi i d’un delicte de violència de gènere

- SILVIA FERNÁNDEZ

Tomás Gimeno va actuar de forma “planificad­a i preconcebu­da” amb l’objectiu de causar un “dolor inhumà” a la seva exdona i mare de les petites Anna i Olivia, d’1 i 6 anys, quan va decidir assassinar-les i llançar-les al mar en un punt allunyat i “que sabia profund” perquè no fossin localitzad­es mai. El seu únic objectiu va ser provocar en Beatriz Zimmermann, la seva exdona i mare de les nenes, “el dolor més gran que va poder imaginar”. Per això, la va deixar “de forma deliberada” en la incertesa sobre el destí de les nenes, ja que en les diverses converses que va mantenir la nit de la desaparici­ó amb ella li va donar a entendre que s’havia escapat amb les petites i que eren vives.

“No ens tornes a veure, ni a mi ni a les nenes. Ja estem fora de l’illa. Me’n vaig amb elles per començar una nova vida”, li va dir Tomás Gimeno a les 22 hores, quan les petites ja havien estat assassinad­es. Així resa a l’interlocut­òria del Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 3 de Guímar, que ahir va decidir aixecar el secret del sumari després de deixar de tenir competènci­a en el cas, que fins ahir s’instruïa per un delicte de sostracció de menors. La jutgessa va decidir cedir el cas al Jutjat de Violència sobre la Dona de Santa Cruz de Tenerife. Tomás Gimeno està acusat ara de tres delictes, dos d’homicidi agreujat després d’assassinar presumptam­ent les seves dues filles (encara no ha aparegut el cos de l’Anna, tot i que la jutgessa entén que va córrer la mateixa sort que el de l’Olivia) i un altre contra la integritat moral en l’àmbit de la violència de gènere.

Segons recull la interlocut­òria, Beatriz Zimmerman, que va començar a sortir amb Tomás Gimeno des dels 15 anys i de qui es va separar l’estiu passat, va ser objecte per part de la seva exparella d’un “tracte vexatori i denigrant”. Diàriament “li dirigia comentaris desqualifi­catius, ofensius i ultratjant­s, en particular enfocats a menysprear-la per haver refet la seva vida amb una nova parella, manifestan­t-li de manera reiterada que “no tolerava que compartís moments amb les seves filles”, recull la interlocut­òria. Així que va decidir assassinar-les en el que ell entenia com una pèrdua del control de les nenes. “No puc permetre que les meves filles creixin sense mi”, va arribar a dir-li Gimeno a la Beatriz en una de les múltiples converses que van mantenir el vespre del crim. I quan la Beatriz li diu que les nenes necessitar­an la seva mare, ell li respon que sap que “al principi els costarà però que amb el temps estaran bé, ja que té prou diners per viure”. L’“atroç” homicidi es va produir

LA INTERLOCUT­ÒRIA JUDICIAL Les va asfixiar a casa seva; segons l’autòpsia, l’Olivia va morir d’un edema de pulmó

a l’habitatge de Tomás Gimeno a Igueste, segons recull la interlocut­òria: “En aquesta finca Gimeno va matar les seves filles, envoltant-les en tovalloles i introduint-les en bosses d’escombrari­es i en bosses d’esport”. L’autòpsia preliminar realitzada a l’Olivia apunta que va morir per un edema agut de pulmó i de manera “violenta”. Ara s’esperen les anàlisis toxicològi­ques per determinar si prèviament va ser adormida amb algun medicament o asfixiada abans que la llancés al mar.

La interlocut­òria revela dades fins ara desconegud­es, com que Tomás Gimeno havia fet una primera visita al port Marina Tenerife entorn de les 17.51 h i de tot just uns minuts per provar el motor de la seva embarcació mentre l’Anna era amb els seus pares i l’Olivia a classe de tennis. També s’ha sabut que, després de recollir l’Anna a casa de la seva mare a les 17 hores, va anar a buscar l’Olivia al centre educatiu Die Villa, on anava de les 13 hores a les 17 hores. Allà va lliurar a la directora del centre, la seva actual parella sentimenta­l, un estoig portallapi­s amb cinta d’embalar i una carta de comiat. Li va dir que no l’obrís i que li truqués a les 23 hores.

El va obrir a les 17.20 h i contenia 6.200 euros però no va dir res llavors.

 ?? BORJA SUAREZ / REUTERS ?? A Santa Cruz de Tenerife hi ha mostres constants de dolor i repulsa per aquest crim tan atroç
BORJA SUAREZ / REUTERS A Santa Cruz de Tenerife hi ha mostres constants de dolor i repulsa per aquest crim tan atroç

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain