La Vanguardia (Català)

Els hotels reactiven les terrasses per atreure més públic local

Les vistes, l’ambient i la gastronomi­a consoliden aquests espais com a alternativ­a de lleure

-

Algunes presumeixe­n de vistes, altres de la seva carta de còctels o de les seves tapes. Unes s’han convertit en atractius espais verds, oasis de tranquil·litat en ple centre de Barcelona. N’hi ha que programen concerts, cinema o que ofereixen piscina i hamaques. Amb 181 hotels oberts (un 41%) i una ocupació mitjana del voltant d’un 30%, les terrasses i terrats dels hotels s’han consolidat com a espai de lleure alternatiu i una manera de reactivar amb el públic local un negoci seriosamen­t perjudicat per la pandèmia. Mig centenar d’hotels integren la llista –en creixement– elaborada pel Gremi d’Hotels per descobrir aquests espais privilegia­ts. / Sara Sans

AMB PANORÀMICA Vistes de 360 graus

Incorporar-se a l’skyline de Barcelona és un dels seus atractius més apreciats. Terrasses per observar des de l’altura el passeig de Gràcia, l’evolució de les obres de la Sagrada Família, el sol amagant-se darrera del Tibidabo, la torre Agbar il·luminada o tot junt i a la vegada. La terrassa del Catalonia Barcelona Plaza (amb el Monjuïc davant), la del Negresco Princess, l’Atik del H10 Cubic, La Dolce Vitae del Majestic o la del Yurban Trafalgar ofereixen panoràmiqu­es irresistib­les de la ciutat. Des de la desena planta de The Barcelona Edition, al The Roof es despleguen els atapeïts terrats del Born, la silueta de Santa Maria de Mar o la coberta del mercat de Santa Caterina i, al fons, el mar. Una altra opció cal buscar-la al pis 26 de l’icònic W. Els còctels també són protagonis­tes –amb permís de les seves excepciona­ls vistes– de l’Eclipsi, un dels restaurant­s d’aquest establimen­t que ofereix cuina asiàtica de fusió o el W Lounge &W Bar, un nou espai de disseny pensat per a la clientela més jove i que cada diumenge a partir de les vuit de la tarda ofereix les Sunday Sessions. Una altra luxosa aposta per les terrasses és la de l’hotel Arts, amb els seus més de mil metres quadrats d’espai a l’aire lliure, una part dels quals ocupats pel restaurant Marina. També ofereix un panorama privilegia­t l’Eurostars Grand Marina.

La vista total de 360 graus sobre la ciutat és la que ofereix el terrat del Barceló Raval. A més de la piscina i el solàrium, la terrassa té un bar-mirador a la planta onze. Les vistes s’acompanyen amb la música d’un dj en viu els dijous, divendres i dissabtes.

A MIG MATÍ Propostes de ‘brunch’

Diversos hotels ofereixen, en cap de setmana, la possibilit­at de retrobar-se amb la taula entre l’esmorzar i el dinar. Ideal per a no matiners. En el Monument Hotel proposen el Yummy Sundays by Martín Berasategu­i, on no hi falten clàssics com la truita de bacallà el txangurro o el txuletón. A l’ H10 Port Vell les vistes del matí s’alimenten amb focaccia. El Vivi’s Brunch (del Kimpton Vividora Hotel) i el Brunch&Vinils (Hotel El Palace) són dues opcions més a tenir en compte. A la del Palace (els dissabtes entre les 12.30 h i les 16.30 h), la música la porten els Djs Carlos U Soul i Javier Verds mentre per la taula hi poden desfilar uns ous benedictin­s, salmó, torrades, creps, amanides o hamburgues­es. Un altre Brunch, es el del Zity al Novotel Barcelona City.

EN DIRECTE Música i sessions de Dj

Nombrosos hotels ofereixen pro

gramació de música en directe o sessions de dj, tant de tarda com de nit. La programaci­ó actualitza­da de cada hotel es pot consultar en el lloc web de MesQHotels. El Gallery Hotel, per exemple, ofereix a la seva terrassa, The Top, música en directe els divendres, sessió de dj els dissabtes (avui és el torn de Suru) i els diumenges, rumba en directe (demà amb Alex Larios). Des del mes de maig, a la 83.3 Terrace Bar de l’hotel Royal Passeig de Gràcia hi ha concert cada dijous a partir de les 21 hores. El pròxim serà el de folk punk amb versions clàssiques de pop de Ricardo Moya. A El Palace, els diumenges són per al jazz, el swing i el soul.

DE CINEMA Pel·lícules amb vista al Tibidabo

La La Land, Vicky Cristina Barcelona o Skyfall són algunes de les pel·lícules que El Palace ha inclòs a la seva programaci­ó de cinema a l’aire lliure i amb unes vistes irresistib­les més enllà de la pantalla (de dijous a diumenge a les 21.30 hores i en versió original). Aquest hotel va reobrir el setembre de l’any passat amb una decidida i assortida aposta per les seves terrasses, el lloc que millor s’adaptava a les mesures de seguretat sanitària.

Per Nadal ja va apostar pel cinema, els berenars i el Christmas market i amb l’arribada del bon temps, la programaci­ó s’ha ampliat notablemen­t: “Hem dissenyat unes propostes pensades per als qui venen de fora i per als locals, n’hi ha per tots els gustos”, diu una de les responsabl­es de la programaci­ó. Entre elles, el passi de dia, el Lunch&live music o, a les tardes, una carta de begudes a preu especial. És imprescind­ible reservar.

CUINA AMB FIRMA L’aposta gastronòmi­ca

L’aposta gastronòmi­ca tant de migdia com de nit ha fet guanyar enters a moltes terrasses. N’hi ha per a tots els gustos: des de la cuina peruana a l’impecable Terrat del Mandarin Oriental, en ple passeig de Gràcia, a la carta inspirada en l’street food asiàtic de The Roof del Barcelona Edition o la carn al pes del Restaurant Filet, al Pati de l’Alexandra Barcelona Collection by Hilton. Al Chiringuit­o de la Casa Bonay, la carta està basada en la barbacoa japonesa. A la Via Laietana, a l’hotel Ohla, el de la façana neoclàssic­a revisada pels mil ulls de Frederic Amat, el xef amb estrella Michelin, Romain Fornell s’encarrega des de fa cinc anys de l’oferta gastronòmi­ca i de còctels. “Hem anat adaptant la terrassa i millorant-la any rere any per convertir-la en un punt de trobada, on el protagonis­ta és el lloc però enquè cuidem l’oferta de tapes i combinats”, explica Fornell. Una altra opció és la de la terrassa de l’hotel Pulitzer Barcelona, on tenen un forn per coure les coques artesanals.

INSPIRACIÓ Racons per perdre-s’hi

S’han convertit en petits oasis de verd al centre de la ciutat. Racons on allunyar-se de presses i sorolls, com el frondós jardí mediterran­i de l’hotel El Alma. En un interior d’illa del carrer Mallorca, al costat del passeig de Gràcia, aquest espai s’ha convertit en un més que apreciat lloc on prendre un cafè, un aperitiu, una copa i també per dinar o sopar. Poden descobrir-se altres petits oasis a El pati dels Tarongers del Mercer Hotel, amb un menú especial de migdia durant tot l’estiu, o el restaurant Palo Cortao, amagat a l’interior de l’hotel Brummell. Tampoc no s’ha de perdre de vista The Patio, del Seventy Barcelona, un jardí de plantes aromàtique­s i oliveres al centre de la ciutat o El Bosc de l’Hotel Barcelona 1882, que té un exuberant jardí vertical, amb més de

3.000 plantes i els serveis de cafeteria i dinar a l’aire lliure. Un altre jardí, el del Til·ler de l’hotel H10 Casa Melindrosa permet una gratifican­t parada en un típic pati interior de l’Eixample barcelonin­a.

EL VERMUT Per obrir la gana

No hi ha terrassa on no pugui servir-se un bon vermut, però a la guia de lleure elaborada pel Gremi d’Hotels hi destaquen propostes com la del Vermut vora el mar a l’H10 Port Vell, amb vistes privilegia­des sobre el port i el vermut amb música en directe a la Duquessa de Cardona cada dissabte i diumenge. Des de l’àmplia i verda terrassa d’aquest hotel-palauet del segle XVI es pot gaudir d’elevades perspectiv­es sobre el Moll de la Fusta, les Torres Mapfre o el Maremagnum. El Palace o el Gran Hotel Havana, tots dos a la Gran Via, són altres opcions aptes per obrir la gana qualsevol dia de la setmana. En tots els casos convé reservar amb anticipaci­ó.

ESMORZARS VIP Començar bé la jornada

Els esmorzars VIP a la terrassa del Claris son una immillorab­le opció per arrencar el dia. Tot i que d’aquest establimen­t, un dels pioners en l’obertura de les seves terrasses als barcelonin­s, també són reconeguts els seus esmorzars i sopars. El Setè Cel, la terrassa ubicada a la setena planta de l’hotel America Barcelona (al carrer Provença), ofereix no només esmorzars sinó també vermut i sopar i inclou un dia complet amb el seu Day Pass a clients que no s’allotgen a l’establimen­t. La terrassa Alaire Ramblas, de l’hotel Espanya Ramblas també aposta pels esmorzars igual que El Bosc de Hotel Barcelona 1882, el Batuar del l’Hotel Cotton House, o la terrassa de l’Hotel Neri Relais & Chateaux.

EN REMULL Opcions per passar el dia

Diversos hotels ofereixen també la possibilit­at de gaudir del sol i la piscina sense haver passat la nit a l’establimen­t. És el cas del Hilton Diagonal Mar Barcelona, El Palace o l’Hotel Amèrica Barcelona que obre la seva piscina amb vistes cada dia des de les nou del matí fins a les vuit del vespre. Amb el Purobeach de Barcelona, el Hilton ha obert el seu espai a l’aire lliure amb una proposta que inclou, a més de gaudir de la piscina i un ambient musical, una safata de benvinguda i una carta especial de còctels. “Les terrasses són un gran actiu dels hotels i el nostre objectiu és posarles en valor i obrir-les als ciutadans”, mantenen des del Gremi d’Hotels.

A mesura que van passant els dies, creix la llista d’establimen­ts que durant la temporada estival ofereix activitats dirigides especialme­nt a clients que no s’allotgen als hotels. La iniciativa va arrencar fa poc més d’un lustre i a cada edició, tret de la de l’any passat, truncada per la pandèmia i les dificultat­s econòmique­s que ha provocat la crisi sanitàries, s’han anat incorporan­t, a més, noves propostes i espais.

 ?? ÀLEX GARCIA ?? D’altura. El terrat d’aquest hotel ubicat a la Gran Via, vora el passeig de Gràcia i la plaça Catalunya, oferia un ambient animat dijous al vespre
ÀLEX GARCIA D’altura. El terrat d’aquest hotel ubicat a la Gran Via, vora el passeig de Gràcia i la plaça Catalunya, oferia un ambient animat dijous al vespre
 ?? ÀLEX GARCIA ?? La terrassa més alta d’El Palace s’ha convertit en una sala de cinema privilegia­da a l’aire lliure
ÀLEX GARCIA La terrassa més alta d’El Palace s’ha convertit en una sala de cinema privilegia­da a l’aire lliure
 ?? ÀLEX GARCIA ?? El xef amb estrella Michelin Romain Fornell a la terrassa del Rooftop de l’hotel Ohla
ÀLEX GARCIA El xef amb estrella Michelin Romain Fornell a la terrassa del Rooftop de l’hotel Ohla
 ?? ANA JIMÉNEZ ?? La terrassa de l’hotel Alexandra, on serveixen dinars i sopars
ANA JIMÉNEZ La terrassa de l’hotel Alexandra, on serveixen dinars i sopars

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain