La Vanguardia (Català)

I el futbol es va reprendre

La UEFA va decidir que s’acabés el Dinamarca-Finlàndia “per la petició dels jugadors”

- Juan B. Martínez

A les 20 hores i 7 minuts la UEFA sorprenia tothom amb un comunicat via Twitter en què anunciava la represa del matx per a les 20.30 h. És a dir, per a 1 hora i 45 minuts després de l’esvaïment d’Eriksen a Copenhague­n. “Seguint la petició dels jugadors dels dos equips, el partit es reprendrà”, deia l’organisme rector del futbol europeu. El matx podia haver continuat avui o demà, però va ser a cop calent, amb la caiguda del migcampist­a encara recent, que el futbol es va posar a rodar de nou. Podia semblar controvert­it però va ser així.

El públic no se n’havia anat de l’estadi, de manera que no hi va haver desallotja­ment i reingrés i les dues federacion­s van confirmar oficialmen­t el que havia afirmat la UEFA, que es jugava de nou perquè els futboliste­s havien optat per això. El president de la federació danesa, Jesper Moller, ho testificav­a: “Els futboliste­s han parlat amb Eriksen i es juga per a ell”. Segons mitjans danesos, el futbolista havia entaulat comunicaci­ó amb els seus companys per videoconfe­rència des de l’hospital, la qual cosa havia tranquil·litzat l’equip.

També argumentav­a la decisió de jugar el president de la UEFA, Alexander Ceferin. “Moments com aquest posen la vida en perspectiv­a. Desitjo a Eriksen una completa i ràpida recuperaci­ó i una oració perquè la seva família sigui forta i tingui fe. He escoltat els seguidors dels dos equips que cantaven el seu nom. El futbol és bonic”, assenyalav­a Ceferin.

El cert, segons va revelar més tard el selecciona­dor de Dinamarca, Kasper Hjulmand, és que la UEFA els va proposar jugar avui a les 12.00 h o acabar el matx ahir. “Tots hem estat d’acord d’acabar-lo avui (per ahir), tot i que ha estat duríssim. Estem molt tristos. No volíem jugar si no teníem notícies abans d’Eriksen”, va rematar. També va confessar que el capità de l’equip, Kjaer, no estava gaire d’acord a continuar jugant i que el va haver de canviar a la segona meitat perquè no es veia amb forces per seguir al camp.

Els jugadors de les dues seleccions van tornar a saltar a la gespa i el selecciona­dor de Dinamarca va reunir els seus pupils a prop del cercle central per arengar-los i donar-los ànims. Mentrestan­t, a la grada es tornava a cantar i el migcampist­a del Brentford Mathias Jensen entrava per Eriksen.

En un partit que, sens dubte, entrarà en la història, el joc quedava detingut de nou poc després de reprendre’s per emplenar el final de la primera part. Només s’havien jugat dos minuts més dos més d’afegit. Cinc de pausa, amb els aspersors en marxa, i la segona part a escena.

Els danesos volien dedicar el triomf a Eriksen però al minut 60 Finlàndia es va avançar amb un cop de cap de Joel Pohjanpalo, davanter del Union Berlín. El futbolista va sortir corrents feliç però després es va contenir de cop a l’hora de celebrar-ho, sens dubte amb els fets de la tarda al cap.

Era el primer gol de la història finesa a la competició. Els que sí que el van celebrar en gran van ser els aficionats finlandeso­s presents a l’estadi de Copenhague­n. Més efusius es van mostrar els futboliste­s de Finlàndia quan el porter Lukàs Hradecky (Bayer Leverkusen) va aturar un penal en el minut 73.

La pena màxima, política per

CONNEXIÓ ESTADI-HOSPITAL Els futboliste­s de Dinamarca van parlar amb Eriksen per videoconfe­rència

LA PROPOSTA “Ha estat duríssim, ens oferien jugar diumenge, potser encara hauria estat pitjor”, va dir el tècnic danès

qualificar-la d’alguna manera ,perquè el contacte sobre Poulsen va ser mínim. Va llançar Höjbjerg però molt malament, telegrafia­t. Si al camp hi hagués hagut Eriksen l’hauria xutat ell perquè és l’encarregat de les accions a pilota aturada. Com aturat es va quedar el món del futbol amb el seu col·lapse momentani.

Dinamarca no va poder arreglar el resultat i Finlàndia es va estrenar amb èxit en un matx en el qual el que va tenir menys importànci­a va ser el joc. Al final els futboliste­s finesos es van abraçar amb una alegria moderada i els danesos s’asseien sobre la gespa amb la cara llarga. Havien passat una tarda d’emocions fortes i a sobre havien perdut. “Va ser dur per a nosaltres tornar al camp i només puc imaginar que dur que devia ser per als danesos. La nostra ment només està en l’estat d’Eriksen”, va concloure el golejador finlandès Pohjanpalo.

 ?? MARTIN MEISSNER / EFE ?? Joel Pohjanpalo demana contenció als seus companys a l’hora de celebrar el gol de Finlàndia
MARTIN MEISSNER / EFE Joel Pohjanpalo demana contenció als seus companys a l’hora de celebrar el gol de Finlàndia
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain