La Vanguardia (Català)

Bèlgica mostra els seus poders

Bèlgica 3 Rússia 0

- C. N.

La Bèlgica de Robert Martínez va debutar en l’Eurocopa amb victòria a Sant Petersburg davant Rússia. Els diables vermells no van necessitar el lesionat Kevin de Bruyne ni Eden Hazard, que va ser a la banqueta. Sí que va jugar el germà d’Eden, Thorgan. Bèlgica va demostrar la condició de favorita davant una Rússia que ha anat a menys després del seu Mundial i que va regalar molt en defensa.

La victòria de Bèlgica va arribar amb la primera polèmica arbitral del campionat en un partit dirigit pel sempre protagonis­ta Mateu Lahoz. Als onze minuts Mertens va fer un passi profund a Lukaku, que estava en clar fora de joc. La pilota el va intercepta­r Semenov, amb tan mala fortuna que en lloc de rebutjar-lo el va deixar als peus del davanter de l’Inter, que el va allotjar a la porteria russa sense contemplac­ions. Lukaku el va dedicar al seu company en l’Inter Eriksen. El segon gol va arribar en el minut 33, un centre de Thorgan Hazard que el porter Xunin va aclarir fatal i Meunier va rematar a boca de canó. Rússia va fer un pas endavant en el segon temps, però sense grapa. Bèlgica va contempori­tzar amb el resultat i el partit es va fer molt avorrit. Eden Hazard va sortir per als últims 20 minuts, però va passar inadvertit. Lukaku va posar el 3-0 en el minut 88.