La Vanguardia (Català)

L’etern compte pendent

Leo Messi afronta la sisena participac­ió a la Copa Amèrica

- ANAÏS MARTÍ

M’hauria estimat més marcar menys gols i conquerir més títols”. Paraula de Leo Messi, que amb 72 dianes en el seu compte particular amb la selecció argentina entre amistosos, eliminatòr­ies, Mundials i Copes Amèrica s’ha convertit en el màxim golejador de la història de l’albicelest­e. Igual que al Barça. Però amb una diferència. Amb l’Argentina no ha aconseguit cap títol. Amb l’objectiu de canviar el curs de la història, Messi afronta als gairebé 34 anys la seva sisena participac­ió en la Copa Amèrica. Després vindrà el Mundial de Qatar 2022. Molt probableme­nt l’últim que disputi.

Messi, que des del seu debut el 2005 ha jugat 144 partits i figura segon en la llista per darrere de Javier Mascherano (147), va quedar tres vegades a les portes de guanyar la Copa Amèrica. Va caure el 2007 a la final contra el Brasil (3-0) i tant al 2015 com a la Copa Amèrica Centenari 2016 va ser Xile que va posar fi a les seves aspiracion­s a la tanda de penals. Ara l’argentí es vol refer precisamen­t al Brasil, al país de la selecció que també els va eliminar en l’última edició, la del 2019, amb un contundent 2-6 en semifinals. Com les altres 10 participan­ts, l’Argentina buscarà arribar a la final que es jugarà el 10 de juliol a Maracanã, la que posarà punt final a l’edició número 47 del torneig, una de les més convulses de la història.

Primer va ser Colòmbia, que va renunciar a allotjar el torneig per la inestabili­tat política i social que hi ha. Darrere del país cafeter va arribar l’Argentina, que quan faltanven menys de dues setmanes perquè comencés la competició, va descartar convertir-se en seu única a causa de l’augment de casos de covid.

Dijous es va confirmar que l’amfitriona seria el Brasil després que el Tribunal Suprem rebutgés tres recursos que intentaven impedir que es jugués el torneig per l’altíssima incidència de la covid. No sense adversitat­s i amb un últim canvi en el protocol d’actuació que permet a les seleccions convocar més futboliste­s en cas que hi hagi positius, el torneig continenta­l comença avui amb el Brasil del jugador acabat de fitxar pel Barça, Emerson Royal, enfrontant-se a Veneçuela. Deu membres de la delegació veneçolana, entre ells cinc jugadors, van donar positiu tot just arribar al Brasil. El partit es disputarà a Goiania, una de les quatre ciutats brasileres que acull el torneig juntament amb Cuiabá, Brasília i Rio de Janeiro. Els dos equips formen part del grup A amb Colòmbia, l’Equador, Perú i Veneçuela.

Dilluns, dia 14, serà el torn per a l’Argentina. Emmarcada en el grup A, l’albicelest­e debutarà contra Xile a l’Estadi Olímpic Nilton Santos de Rio de Janeiro. A Messi l’acompanyar­à un altre blaugrana: Sergio Agüero. En aquell mateix grup hi ha Bolívia, Xile, el Paraguai i l’Uruguai de Luis Suárez i del blaugrana Ronald Araújo, que com Emerson debuta en el torneig. Les dues seleccions s’enfrontara­n dissabte, dia 19 de juny, a Brasília. Els de Scaloni completara­n la fase de grups el 22 contra el Paraguai i el 29 contra Bolívia.

L’ESTRENA El torneig comença avui amb el Brasil-Veneçuela i acaba el 10 de juliol amb la final a Maracanã

 ?? JUAN MABROMATA / AP ?? Leo Messi, que farà 34 anys el 24 de juny, intentarà conquerir el primer títol amb l’Argentina
JUAN MABROMATA / AP Leo Messi, que farà 34 anys el 24 de juny, intentarà conquerir el primer títol amb l’Argentina

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain