La Vanguardia (Català)

Cinc jugadors de Veneçuela donen positiu per covid

-

Deu membres de la delegació de Veneçuela, selecció que debuta avui en el primer partit de la Copa Amèrica contra el Brasil, entre els quals cinc jugadors, van donar positiu per coronaviru­s en la primera prova clínica obligatòri­a a què van ser sotmesos tot just arribar al Brasil, el país amfitrió que acull la 47a edició de la competició de seleccions més antiga del món. En un comunicat, la secretaria de Salut de Brasília va apuntar que tots els contagiats “són asimptomàt­ics, aïllats en habitacion­s individual­s i estan sent observats per l’equip mèdic de la Conmebol i del Centre d’Informacio­ns Estratègiq­ues en Vigilància de Salut (CIEVS)” de la capital brasilera. Per la seva banda, el secretari de Salut del districte federal de Brasília, Osnei Okumoto, va afegir que un equip de fiscals sanitaris ja avança des de la nit de divendres en el rastreig per esbrinar amb qui van tenir contacte els positius per covid. Abans del viatge el migcampist­a Tomás Rincón, del Torí italià i un dels jugadors més importants de la selecció veneçolana, va presentar “malestar físic”, amb “probable quadre viral”, tot i que la Federació Veneçolana de Futbol (FVF) no va informar de si es tractava de coronaviru­s. La resta de noms dels positius per covid tampoc no van ser divulgats.

Després dels fets la Conmebol va avançar que arran d’aquesta situació i d’altres que es puguin presentar a la resta d’equips queda derogada la clàusula de limitar a màxim cinc canvis a la llista d’inscripció de jugadors. L’article 30.1 del reglament de la competènci­a va ser modificat per la directiva de la Conmebol, i a partir d’avui i durant tota la competició totes les seleccions podran fer canvis il·limitats a la plantilla durant la Copa Amèrica en cas que algun jugador doni positiu per covid en les proves gairebé diàries que du a terme la confederac­ió. José Aztigarrag­a, secretari general de la Conmebol, i Hugo Figueiredo, director de competicio­ns, van ser els que van signar definitiva­ment la resolució.

En aquest context, Veneçuela i el Brasil inauguren avui una de les edicions més complexes de la Copa Amércia. Serà a partir de les 23 h (hora catalana) a Goiânia. L’acceptació d’acollir la competició sudmerican­a al Brasil va desencaden­ar una onada de crítiques al Govern del president Jair Bolsonaro per haver rebut la competició enmig d’una situació encara no controlada de la pandèmia, que en quinze mesos acumula gairebé 17,3 milions de casos confirmats i 485.000 morts al país.Tot i així, dijous el Tribunal Suprem va rebutjar tres recursos que intentaven impedir la celebració de la competició per l’altíssima incidència.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain