La Vanguardia (Català)

Esforç final

Barça i Madrid es juguen el títol al millor de tres partits després d’un any de marató

- JUAN BAUTISTA MARTÍNEZ

Fins l’últim alè. Un esforç final. El Barça ha jugat tots els partits possibles aquesta temporada i n’hi queden tres a tot estirar per intentar lligar un doblet que seria molt celebrat i pal·liaria la derrota continenta­l contra l’Efes. L’equip blaugrana no guanya la Lliga Endesa des del 2014. Massa temps ha passat. Massa vaivens. Massa diners invertits. I massa fitxatges. Set anys de sequera en la competició mirant d’aixecar el cap mentre el Madrid es convertia en el dominador del bàsquet espanyol. El conjunt blanc, atapeït de lesions i de fugues a l’NBA, no ha viscut la seva temporada més esplendoro­sa però, a empentes i rodolons, i amb un caràcter encomiable s’ha plantat a la final i té avantatge de camp.

Després d’un any de marató Barça i Madrid dirimeixen la final de l’ACB al millor de només tres partits, el primer aquesta tarda (18.30 hores) a la pista blanca. El Palau Blaugrana viurà el segon assalt dimarts a les 22.00 h i si n’hi ha un tercer i definitiu serà dijous a Madrid, també a partir de les deu de la nit.

El Barça ha arribat amb el ganxo. Havent d’utilitzar el comodí del tercer partit contra el Joventut i el Tenerife, amb jugadors esgotats o amb la confiança sota mínims, com Nikola Mirotic, que no aixeca cap des de la final de l’Eurolliga. Amb 8 partits els últims 15 dies els barcelonis­tes necessiten oxigen. Curiosamen­t, Higgins al marge, l’encarregat de revitalitz­ar l’equip els últims partits és Pau Gasol. El de Sant Boi ha rejovenit en els playoffs, en què firma 12,3 punts i 5,5 rebots. “Serà una final molt dura i cal anar a totes. El Madrid té un esperit increïble”, afirma Gasol, que tornarà a lluitar per una Lliga ACB vint anys després. L’exjugador dels Lakers té un desafiamen­t

BENZINA El Barcelona, espremut i amb el factor pista en contra, espera el Gasol rejovenit dels playoffs

de categoria per davant, ja que se les veurà amb dues torres com Walter Tavares i Vincent Poirier. El Madrid, en general, és un equip molt físic i el Barça no es pot presentar baix de revolucion­s. “Tots els jugadors arriben amb molèsties i tocats físicament i mentalment però la grandesa d’un equip campió és sobreviure a això i nosaltres ho intentarem”, afirma Jasikevici­us.

Barcelonis­tes i blancs s’han enfrontat en sis ocasions aquesta campanya. El Barça es va imposar en quatre, una de les quals a la final de Copa i dues a la pista del Madrid a la Lliga Endesa i a l’Eurolliga. Estadístic­a que no espanta els de Pablo Laso. “Quan pitjor estaven les coses vam continuar lluitant pels títols. Som el Madrid i no volem excuses”, raona un clàssic com Sergio Llull. “El Barcelona és un equipàs però arribem preparats per a una sèrie exigent i curta”, el secunda Laso.

El Barça va perdre la final de la passada Lliga, a un sol partit, contra el Baskonia. Ara té l’oportunita­t de refer-se, de recuperar el ceptre i de demostrar que la inversió realitzada estava justificad­a. Jasikevici­us disposa de la confiança de Joan Laporta però una Copa com a balanç de l’exercici tindria gust de poc.

 ?? AFP7 VÍA EUROPA PRESS / EP ?? Pau Gasol celebrant una cistella al Palau Blaugrana divendres
AFP7 VÍA EUROPA PRESS / EP Pau Gasol celebrant una cistella al Palau Blaugrana divendres

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain