La Vanguardia (Català)

Perseveran­ça gironina

El Girona busca a Vallecas un resultat que l’acosti a Primera

- ALBERT BASSAS

El Girona lluitarà un cop més per tornar a Primera amb l’enfrontame­nt ara contra el Rayo Vallecano en la final del playoff d’ascens, un objectiu que mai no ha aconseguit mitjançant aquesta via, ja que l’única vegada que els gironins han pujat –l’any 2014– va ser de manera directa, com a segons classifica­ts. A través del playoff, en canvi, tot han estat fracassos i decepcions, amb 4 finals perdudes en els darrers 8 anys. L’última només fa uns mesos, ja amb Francisco a la banqueta, quan l’Elx els va deixar fora amb un solitari gol al darrer partit de la temporada passada. “El futbol sempre et dona una nova oportunita­t i ho posarem tot de la nostra part per aprofitar-la”, deia en la prèvia un Francisco, que no creu que els pesi aquest record. “Hem de pensar que un 70% dels jugadors que hi eren ara ja no hi són i segur que serà totalment diferent”. Avui primer assalt a Vallecas (21 h) i la tornada a Montilivi diumenge vinent (també 21 h).

A banda del tècnic, un altre dels qui també ho va viure en primera persona, i segur que es voldrà reivindica­r més que mai, és Cristhian Stuani, ja que contra l’Elx va deixar el seu equip amb deu just abans que el gol de Pere Milla els eliminés en un altre final cruel.

El golejador uruguaià, que aquesta mateixa setmana va quedar alliberat de la selecció després de no entrar en la convocatòr­ia de l’Uruguai per jugar la Copa Amèrica, s’ha recuperat a temps. “Està disponible. S’ha entrenat bé i ja es va reincorpor­ar amb el grup la setmana passada, però hem preferit esperar”, aclaria Francisco abans d’incloure’l a la llista de 24 futboliste­s que s’ha endut a Madrid. En canvi, el tècnic andalús sí que perd un dels seus homes més en forma en aquest tram final, el panameny Yoel Bárcenas, que continua concentrat amb la seva selecció.

Tampoc el Rayo els tindrà a tots disponible­s, ja que si bé la Federació peruana ha alliberat Advíncula, el porter Stole Dkimitriev­ski és amb Macedònia del Nord jugant l’Eurocopa i haurà de repetir sota pals Luca Zidane. “Igualment ells són els favorits. Nosaltres també tenint un equip fantàstic i una història recent, però ells tenen molts jugadors de Primera”, va deixar anar Francisco, molt conscient de les dificultat­s que els han plantejat sempre els madrilenys. I no cal anar gaire lluny, només recular unes setmanes per recordar el polèmic partit de la fase regular a Vallecas en què els gironins van perdre per la mínima –l’última derrota que va encaixar el Girona ara fa 11 partits– sense que l’àrbitre Pulido Santana, ni tampoc el VAR, veiessin dos clars penals a favor dels catalans. Casualitat­s del destí, el col·legiat canari tornarà a estar a Vallecas amb l’asturià Areces Franco al VAR i davant de 1.500 espectador­s, alguns dels quals recol·locats a última hora després que el club madrileny es vegi obligat a tancar part de la grada per complir la sanció pel cas Zozulya ajornada fins avui per culpa de la pandèmia.

LA NOVETAT Francisco pot alinear Stuani, que s’ha recuperat a temps i entra en la convocatòr­ia

 ?? DAVID BORRAT / EFE ?? Els jugadors del Girona celebren un gol a l’Almeria en l’eliminatòr­ia anterior
DAVID BORRAT / EFE Els jugadors del Girona celebren un gol a l’Almeria en l’eliminatòr­ia anterior

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain