La Vanguardia (Català)

Ayuso tranquil·litza Casado però insisteix que s’avanci el congrés del PP

-

Isabel Díaz Ayuso ha llançat les últimes quaranta-vuit hores, en públic i en privat, missatges de suport a Pablo Casado, amb què mira de tranquil·litzar Génova sobre les seves intencions quan reclama presidir el PP de Madrid.

Ho va fer dijous, durant la reunió que va mantenir amb els diputats del grup popular, a qui va tranquil·litzar tant sobre la seva presència a la convenció com sobre les seves pretension­s de presidir el PP de Madrid. Els va informar que farà tot el possible per ser a València, malgrat el seu viatge als Estats Units. Però també va deixar clar que treballarà “per ajudar en Pablo a arribar a la Moncloa”.

Missatges amb què la presidenta madrilenya prova que la seva aposta per dirigir el partit a Madrid no anirà en contra del president ni del lideratge del PP. I uns missatges que ahir va repetir en públic, d’una altra manera, quan va deixar clar que la seva prioritat absoluta és Madrid, que la seva vida política s’acaba i comença a Madrid i que el seu futur polític el concep intens “però curt”, que és una manera de dir que no aspira a substituir Casado en la presidènci­a del partit a escala nacional.

La cap de l’Executiu de la Comunitat també va insistir en públic que farà “tot el possible” per arribar a València, a la convenció, “com una afiliada més”, i va destacar que en un esdevenime­nt d’aquesta categoria ella, amb la seva absència o la seva presència, “no eclipsaria mai Casado”.

Tanmateix, en declaracio­ns a la premsa, Díaz Ayuso va insistir en la reclamació que s’avanci la data del congrés del PP de Madrid, previst per al primer semestre del 2022. També que presentarà la seva candidatur­a, cosa que considera normal, i que ho farà així que es pugui. “He manifestat el meu interès i la meva decisió de presentar-me.

“Crec que és donar normalitat a la casa”, va dir la presidenta madrilenya, que recorda que és el que passa en totes les autonomies, que la presidenta de l’Executiu sigui la presidenta del partit a la regió.

 ??  ?? Ayuso va presentar ahir l’Oficina de l’Espanyol amb Toni Cantó
Ayuso va presentar ahir l’Oficina de l’Espanyol amb Toni Cantó

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain