La Vanguardia (Català)

El PDECat no espera Junts per als comicis municipals

-

Queda més d’un any i mig per a les eleccions municipals del 2023, i fins aleshores pot passar de tot. Ara bé, ja estan en el punt de mira de totes les formacions, i el PDECat, que afronta aquests comicis com una cita clau per al seu futur, celebra avui a Mollerussa una jornada municipali­sta en què començarà a concretar l’estratègia i abordarà qüestions importants per als seus batlles, més de 150, com ara la llibertat, l’ordre públic i el civisme, o la distribuci­ó dels fons europeus en l’àmbit local.

Però, sens dubte, el més rellevant serà la definició estratègic­a. Aquests darrers mesos la formació havia mostrat la voluntat de pactar amb Junts i altres actors, tot i que es va descartar una coalició global amb els de Jordi Sànchez i es va obrir la porta a diverses fórmules per a l’entesa en casos concrets per totes dues parts. Ara per ara no hi ha res tancat i aquest camí no sembla el més viable.

Mentre JxCat continua interpel·lant els hereus de CDC que exerceixen càrrecs locals perquè engrosseix­in les seves files, el PDECat, tal com va detallar ahir la seva líder, Àngels Chacón, treballa amb la intenció que hi hagi el màxim de candidatur­es possibles del seu partit. Per il·lustrar el moment pel qual passen les relacions amb Junts, més enllà del litigi per la marca, la secretària general els va retreure que no compleixin els pactes i que a la diputació de Tarragona el regidor Marc Ayala hagi incomplert el compromís de cedir l’escó a mig mandat a l’alcalde de Barberà de la Conca, Marc Rovira.

 ??  ?? Àngels Chacón ahir
Àngels Chacón ahir

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain