La Vanguardia (Català)

La justícia i la conya

- Joaquín Luna

Una nit d’aquestes m’he citat amb la justícia per sopar, un terreny minat, encara que si la cita és un fiasco, queda l’opció il·lusionant de presentar-se com un represalia­t davant del fòrum “divorciade­s per la república” i treure profit de la injustícia.

Normalment, la justícia cita a hores diürnes i pobre del que arribi tard, es faci el graciós o li passi el número del mòbil a la jutgessa amb un call me, baby! per bé que, en contrapart­ida, la compareixe­nça amb mitjons blancs, ignorància del món del vi i la seducció sostenible no constituei­xen agreujants.

El Caso era un setmanari de successos molt periodísti­c, però el cas en qüestió, no. Ni tan sols arriba a cas judicial perquè només es tracta d’un sopar amb una jutgessa, malgrat els riscos que comporta veure’s les cares amb la judicatura (i ja no diguem les cames).

I si el molt marquès de Bradomín

Sopar amb la justícia és un terreny minat però... i si la justícia imparteix conya?

acaba emmanillat i no al llit? Potser la ignorància de la llei eximeix del compliment? Pot un acudit sobre els naturals de Cabra incórrer en delicte d’odi amb l’agreujant d’egabrofòbi­a, que és el contrari a la fília per tot l’egabrenc?

Hi ha molt divorciat que concerta cites, però quan s’acosta l’hora i el dia arma un bon sagramenta­l: el meu Oriol s’ha posat fatal de la melsa i amb 28 anyets no el deixaré sol!

Les coartades poden funcionar amb una professora de llengües mortes, la fidel Clarita o una corista de Picamoixon­s, però alguna cosa em diu que no colen mai amb una togada, amb facultats per a la tramesa a domicili d’una parella mixta de la Guàrdia Civil i reprimir sense sopar fins un cop prestada la declaració.

–Així que diu que té un primogènit de nom artístic Oriol D., afligit de la melsa la nit de la fuga...

Ja sabem que la justícia és cega però no beneita, per això convé, en la seva presència, anar amb peus i fins i tot ous de plom i posats a desplegar encants el millor és dir amén a tot, estratègia habitual en cites amb finalitats ulteriors, convencion­s sadomasoqu­istes i diàlegs amb la Camorra.

Esclar que... i si hi ha sort i la justícia imparteix conya? •

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain