La Vanguardia (Català)

La Fira de Barcelona recupera les grans fires ciutadanes

L’Automobile serà el primer gran saló obert al públic en general entre el 2 i el 10 d’octubre

-

L’edició d’estiu del Mobile World Congress i Expoquimia, que es va acabar ahir, van obrir les portes de les grans fires per a profession­als. I ara, després del precedent de la Btravel, dedicada al turisme i més reduïda, l’Automobile Barcelona recuperarà la tradició barcelonin­a de celebrar grans salons oberts al públic en general després de l’aturada obligada per la pandèmia. Tot forma part del pla de recuperaci­ó progressiv­a de la Fira de Barcelona, amb una tardor intensa. Entre el 2 i el 10 d’octubre 23 marques, que presentara­n 13 novetats, s’aplegaran al recinte firal de Montjuïc, en el que antigament s’anomenava Saló Internacio­nal de l’Automòbil.

“Torna la il·lusió. Hem superat dues guerres, la més gran de les crisis econòmique­s i una terrible pandèmia”, va dir ahir en la presentaci­ó el president de l’Automobile, Enrique Lacalle, “El principal èxit és celebrar-ho”, va afegir sobre el saló centenari. “Estic segur que farem rècord en aquesta situació pandèmica, però quants no ho sé”, va rematar Lacalle sobre els visitants.

“El saló es durà a terme amb totes les mesures de seguretat per la covid”, va explicar Ricard Zapatero, director de Negoci Internacio­nal de la Fira. Mascareta, distàncies, ventilació..., però no test d’antígens o proves PCR; un extrem que la legalitat ara com ara no exigeix al sector firal. La Fira confia en el seu protocol elaborat en col·laboració amb l’hospital Clínic i en l’amplitud dels pavellons. A més, diverses activitats es duran a terme a l’aire lliure.

En un context encara marcat per la pandèmia, hi ha absències de firmes com Ferrari, Tesla o Volkswagen, entre d’altres. Algunes marques no tenien planificad­a la celebració del saló, que en un primer moment estava previst per al juliol, i d’altres han tingut dificultat­s per presentar novetats, va assegurar l’organitzac­ió de l’esdevenime­nt.

La digitalitz­ació i la descarboni­tzació són els dos grans vectors de canvi del sector automobilí­stic, que en aquests moments acusa la falta de microxips. “Serà l’edició més electrific­ada de la història”, va remarcar el director de l’Automobile, José Miguel García. “És una tendència imparable”, va reblar el director general de la patronal Anfac, José López-Tafall.

L’electrific­ació dels automòbils serà una de les protagonis­tes més importants de l’esdevenime­nt

No es tracta només de vendre cotxes elèctrics o híbrids, sinó de donar l’oportunita­t de provar-los al circuit de Montjuïc per resoldre dubtes.

Seguint el model que s’està imposant al sector firal, l’Automobile també disposarà aquest any d’una capa virtual, amb què es visualitza­ran continguts a través d’internet tant en directe com en diferit. L’esdevenime­nt té un ventall de fòrums d’innovació profession­al. De fet, es duran a terme dos dies (30 de setembre i 1 d’octubre) reservats exclusivam­ent per a profession­als.

D’altra banda, a la plaça de l’Univers s’instal·larà un apartat destinat a la nova mobilitat amb motociclet­es, bicicletes i patinets elèctrics, entre altres vehicles de mobilitat personal. En aquest espai es posarà èmfasi en la formació i la seguretat viària.

 ??  ?? Enrique Lacalle, president del saló Automobile, presentant l’edició d’aquest any
Enrique Lacalle, president del saló Automobile, presentant l’edició d’aquest any

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain