La Vanguardia (Català)

Un altre cop l’Eurolliga

Europa és el gran objectiu del Barça, que a Espanya tindrà el motivat Reial Madrid com a gran rival

-

Fa tan sols uns mesos Jasikevici­us rubricava la seva primera temporada a la banqueta del Barça de la millor manera possible. Passant per sobre del Reial Madrid a la final de la Lliga Endesa. Un èxit que va servir per pal·liar, només en part, l’enorme decepció que havia suposat perdre la final de l’Eurolliga contra l’Efes al Lanxess Arena tot just un parell de setmanes abans. Aquella derrota encara apareix de tant en tant en la consciènci­a del Palau, on recuperar el ceptre europeu ja s’ha convertit gairebé en una obsessió. Com passava l’any passat, és el gran objectiu d’aquest curs.

Primer amb Nacho Rodríguez i ara amb Juan Carlos Navarro al capdavant de les operacions, el Barça fa uns anys que intenta construir un projecte guanyador que el condueixi a la seva tercera Eurolliga.

La temporada passada es va quedar en l’últim pas i ara toca aixecar-se i aprendre del camí per arribar a la meta.

La tasca de l’incansable Jasikevici­us el seu primer any va ser exitosa, no es pot negar. Campió de Copa i Lliga davant el Reial Madrid, no fa tant dominador sense pietat del bàsquet espanyol, va confirmar que les coses s’estaven fent bé. Però al Barça li va faltar regularita­t al llarg de la temporada, amb massa alts i baixos en el joc. Una desviació que el lituà confia a corregir aquest any, una vegada la majoria dels jugadors ja han interiorit­zat la seva pissarra i el seu particular estil de treballar.

El tècnic lituà disposarà en aquesta segona aventura d’una plantilla que ha tingut força canvis, tot i que manté els tres grans pilars: Mirotic, Calathes i Higgins. Ha donat cinc baixes (Bolmaro, Hanga, Pustovi, Claver i Westermann) i ha fitxat quatre jugadors (Sanli, Laprovitto­la, Hayes i Jokubaitis), al marge de donar fitxa del primer equip a Sergi Martínez. Però la plantilla encara no està tancada, atès que al Palau continuen molt pendents de la decisió de Pau Gasol de continuar un any més o retirar-se. Les portes de l’equip són obertes per al de Sant Boi, el rendiment del qual l’últim mes de competició va vorejar l’excel·lent.

Com ja va passar la temporada passada, l’equip de Jasikevici­us no ha conclòs la pretempora­da amb les millors sensacions. La derrota a la final de la Lliga Catalana contra el Baxi Manresa i, sobretot, la derrota davant un Reial Madrid delmat a la Supercopa han generat els primers dubtes. I és que l’equip de Pablo Laso ja no exerceix el domini aclaparado­r de fa uns anys però ha demostrat que gràcies al seu esperit competitiu continua sent un equip temible i que aspira a tot.

El Madrid sembla que s’ha sobreposat a la fugida de talent que va patir l’any passat, amb les sortides sobtades d’homes com Campazzo o Deck, i la de Garuba aquest estiu amb rumb a l’NBA. Els fitxatges de dos exblaugran­a com Hanga i Heurtel sobresurte­n amb els de Williams-Goss i Yabusele. El Madrid és molt viu.

En espera de Pau Gasol, el conjunt blaugrana ha fet cinc canvis a la plantilla

 ??  ?? Cares noves del Barça: Hayes. Sanli, Laprovitto­la i Jokubaitis
Cares noves del Barça: Hayes. Sanli, Laprovitto­la i Jokubaitis

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain