La Vanguardia (Català)

El Regne Unit permet viatjar des d’Espanya sense PCR des del 4 d’octubre

-

El Govern del Regne Unit va anunciar ahir que a partir del 4 d’octubre suprimirà el semàfor que qualificav­a amb colors el risc de coronaviru­s als diferents països. En lloc seu s’aplicarà un sistema “més senzill”, amb una única llista de països en vermell als quals s’aplicaran restriccio­ns, segons va explicar ahir el ministre de Transport, Grant Shapps.

La decisió suposa que Espanya deixa d’estar qualificad­a com a país groc i els turistes britànics de tornada al Regne Unit ja no estaran obligats a presentar una PCR negativa quan tornin al país si han completat la pauta de vacunació.

La notícia ha estat celebrada pel sector turístic espanyol, que hi veu una oportunita­t d’allargar la temporada d’estiu per al col·lectiu de turistes que fins a l’arribada de les restriccio­ns per la pandèmia era el més nombrós dels que visitaven Espanya. “Tant de bo que el Govern britànic hagués mostrat aquesta flexibilit­at molt abans, sense cap mena de dubte des de la Federació Empresaria­l Hotelera de Mallorca donem la benvinguda a qualsevol mesura que contribuei­xi a eliminar barreres a la mobilitat, sobretot quan disposem de sistemes de protecció i hi ha un alt percentatg­e de població que ja està vacunada”, assegurave­n ahir els hotelers mallorquin­s.

El Regne Unit també es va plantejar revisar “més endavant” els protocols posteriors que aplica a l’arribada al país, perquè la PCR obligada als dos dies pugui substituir-se per una prova d’antigen “més barata”. Els viatgers procedents de països en vermell continuara­n estant obligats a guardar una quarantena i ferse proves per verificar que són lliures del virus, amb un cost d’uns 2.700 euros per persona.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain